5 industriële keukens

met een andere look

Industriële keukens zijn zo populair dat je er eigenlijk niet meer omheen kunt. De uitstraling is stoer, robuust en het zit vol karakter. Ondanks deze opvallende eigenschappen kun je de industriële stijl ook met andere woonstijlen combineren. Wat dacht je van een mix met een landelijke keuken of juist met minimalistisch wit? Het is allemaal mogelijk! Kijk maar naar deze vijf voorbeelden.

Hout gecombineerd met bakstenen
Een bakstenen muur gaat natuurlijk geweldig samen met een industriële keuken. Je ziet dit dan ook heel vaak terug. Je kunt kiezen voor de originele bruinrode tint of er even met de kwast overheen gaan. Met witte of grijze verf creëer je al een hele andere look. Het oogt dan iets rustiger en minder zwaar. De duidelijk aanwezige muur kun je ook compenseren door een strakke vloer te plaatsen. Een gietvloer of keukenvloer met betonlook is hier erg geschikt voor.

Wit als basis
Op het bovenstaande voorbeeld kun je goed zien dat een witte bakstenen muur veel meer rust creëert. Door ook de keukenkasten, de vloer en het plafond een lichte kleur te geven, ontstaat er een minimalistische sfeer. De stoere industriële touch zit nu vooral nog in het houten werkblad en de zwarte stalen frames. Vervang het onbewerkte hout voor een lichtere versie om meer het Scandinavische gevoel te krijgen. Zorg er wel voor dat er nog genoeg robuuste elementen zijn.

Nonchalant en toch modern
In een industriële keuken is het niet erg als je de snoeren van de lampen ziet. In sommige gevallen worden deze kabels juist extra benadrukt. Let er wel op dat de rest van de ruimte heel strak en netjes oogt. Anders kan het al snel rommelig aanvoelen. Kies voor mooi afgewerkt hout met een laklaag en een donker composieten aanrechtblad.

Landelijke industriële keuken
Een landelijke houten keuken kan er ook heel industrieel uitzien. Bijvoorbeeld door het een donkere kleur te geven en door te kiezen voor de juiste accessoires. De barkrukken met zwarte poten geven de keuken al een hele krachtige look. Zeker in combinatie met de open kast en de moderne vloer.

Stoer in het zwart
Een complete zwarte keuken, durf jij het aan? Normaal is het een kleur die wegvalt, maar bij een keuken is dit zeker niet het geval. Een zwarte keuken is namelijk een eyecatcher in je interieur. Zolang de basis licht is en er genoeg daglicht binnen komt, zal het absoluut niet verdwijnen in de ruimte.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist