3 tips voor een ruimere keuken

ruimte besparen

Niet iedereen heeft een gigantische keuken met ruimte voor een groot keukeneiland tot zijn beschikking. Toch wil je een ruimtelijk effect creëren en je keuken effectief benutten. Hoe je dat doet? Wij geven 3 tips!

Uit het zicht

Een opgeruimde ruimte zorgt over het algemeen voor een rustgevend gevoel. Probeer daarom zoveel mogelijk (overbodig) keukengerei te verbergen. Slimme kastjes en lades zijn hier de oplossing voor. Wanneer je jouw ladekasten effectief inricht kun je er enorm veel in kwijt! Lukt het je niet om alles op te bergen in de kastjes? Ga dan met een kritische blik door je keukengereedschap. Ben je wel echt al die pannen nodig of staan er een aantal al jaren onaangeraakt in de kast te verstoffen? De kringloop is dol op potten en pannen dus schroom je niet en breng je overbodige spullen naar de kringloop en maak er een ander blij mee!

2 Inbouwapparatuur

Het inbouwen van keukenapparatuur is een uitstekende manier om ruimte te winnen. Het aanbod van toestellen die aangepast zijn aan kleine keukenkastjes wordt steeds groter. Hierdoor kun je je favoriete keukentoestellen in laten bouwen in je kleine keuken, scheelt ruimte! Inbouwen van keukenapparatuur zorgt niet alleen voor ruimte, ook krijg je er een stuk strakkere keuken door.

3 Houd het licht!

Het gebruik van lichte kleuren zorgt ervoor dat de keuken ruimer lijkt dan dat hij daadwerkelijk is! Het is natuurlijk tof om een donkere industriële keuken te hebben maar dit komt niet ten goede van het ruimtelijke aanzicht van je keuken. Kies voor een moderne lichte keuken met passende raambekleding! Houten jaloezieen, ook wel lamellen genoemd zijn ideaal voor in de keuken! Deze laten veel zonlicht door en zijn eenvoudig schoon te maken. Glasgordijnen laten ook voldoende daglicht door en zorgen voor een mysterieuze look.

Ga jij de uitdaging aan? We zijn benieuwd naar het resultaat!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist