zwembad onderhoud in de winter

Hier moet je op letten

In de winter wordt er vaak niet zo veel gezwommen, zeker niet in een achtertuin. Als je een zwembad in de tuin hebt, is dat dus vaak het moment dat je deze afdekt en niet gebruikt. Maar hoe onderhoud je een zwembad eigenlijk in de wintermaanden zonder dat het helemaal vies wordt en dat je er in de zomer weer heel veel werk aan hebt? Nou, de volgende dingen zijn belangrijk om ’s winters te doen aan het zwembad in je tuin.

Maak het zwembad winterklaar

Voordat je bezig gaat om het zwembad af te dekken, maak je hem klaar. Zo is het belangrijk dat je het water helemaal schoon hebt. Zorg ervoor dat er geen takjes of bladeren meer inzitten en dat het water lekker schoon is. Gebruik daarvoor eventueel de goede chemicaliën zodat het water helemaal op en top schoon is. Op die manier kun je in de zomer weer lekker zwemmen gewoon in schoon water.

Verlaag het waterpeil

Vervolgens is het van belang dat je het bad wat leger maakt dan hij normaal is. Dit is belangrijk in verband met bepaalde ingebouwde delen van het zwembad. Breng het water onder deze ingebouwde onderdelen. Zie je dat de vorige waterrand een vies randje heeft achtergelaten? Spuit deze dan schoon, zodat dit nog makkelijk weg te halen is.

Nu is het belangrijk dat je de pomp schoonmaakt en loskoppelt. Draai alle koppelingen los en verwijder de ringetjes die hiertussen zaten. Bewaar deze goed, die heb je in de zomer natuurlijk weer nodig. Tap het zwembadfilter en de verwarming van het zwembad af en haal al het overgebleven water uit de pomp. Nu heb je alles goed losgekoppeld, en kun je de leidingen afsluiten met een winterplug.

Gebruik winterdrijvers en een overwinteringsvloeistof

Winterdrijvers leg je in het water en zorgen ervoor dat het niet schadelijk is als het water in het zwembad enigszins bevriest. Deze kun je jarenlang gebruiken – een goede investering dus! Vervolgens kun je een speciale overwinteringsvloeistof toevoegen aan het water in het zwembad. Deze zorgen ervoor dat het water een lange periode stabiel blijft en gaat het algengroei tegen. Een must have tijdens de winter.

Dek het bad goed af

Als laatste is het logisch dat je je zwembad goed afdekt. Doe dit met een zeil wat lichtdicht is, zodat weer algen niet de kans krijgen om te groeien. Dat wil je namelijk zo veel mogelijk voorkomen, anders ga je straks veel tijd moeten spenderen aan zwembadonderhoud. Dit zeil zal dus voorkomen dat er algen groeien én dat er viezigheid in het bad gewaaid wordt. Dek het dus zorgvuldig af. En klaar is kees!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Zwembaden?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist