Wat zijn de voordelen van een veranda

aan huis

In de tuin heb je allerlei mogelijkheden wat betreft de aankleding. Ook als het aankomt op de zithoek! Plaats de zithoek in het midden van de tuin, of juist wat meer in een hoek. Ook een verstandige keuze: zorg dat de zithoek overdekt is. In de vorm van een veranda bijvoorbeeld! Benieuwd wat de voordelen van een veranda aan huis zijn? We vertellen je er graag meer over.

Mooie toevoeging aan de tuin en woning

Wat is een veranda nu precies? Je vraagt het je wellicht af. Aan één kant van de woning zit de veranda vast, en aan de andere kant rust de veranda op staanders. De overdekking bestaat in ieder geval uit een dak. Soms wordt ervoor gekozen om de voorkant ook (deels) dicht te maken. Veranda’s worden van verschillende materialen gemaakt. Van modern aluminium tot stoer hout. Denk ook na over de look van het dak. Een veranda met een glazen dak is bijvoorbeeld een geliefde optie! In de juiste stijl vormt de veranda een prachtige toevoeging aan de woning. Met name als je voor een kwalitatief design kiest, zoals te vinden is in het assortiment bij Van Kooten Tuin en Buitenleven. Je kunt de veranda zelf monteren of ‘m juist laten monteren: het is maar net wat de wens is.

Vaker buiten zitten

Hoewel we graag lekker in de tuin zitten, kan het weer soms toch wat tegenvallen in ons koude kikkerlandje. Met een veranda maak je dat je veel vaker buiten kunt zitten. Zo zit je allereerst droog, dankzij het dak op de veranda. Maar dat niet alleen: je zit ook lekker beschut. De wind wordt voor een groot deel buiten gehouden, zeker als je een wat lagere veranda kiest en als je de veranda in een slimme hoek plaatst. Zo kun je dus nog vaker van je tuin genieten!

Waarde van de woning stijgt

Heb je het plan om je woning (in de toekomst) te verkopen? Dan kan het financieel gezien een slimme keuze zijn om een veranda aan te bouwen. De waarde van je woning neemt zo namelijk toe! Veel kopers zijn dol op veranda’s – en zijn dus blij als dit al is geregeld in de tuin.

Isolatie door veranda

Dit zal je wellicht nog verbazen: je kunt energie besparen door de plaatsing van een veranda tegen de woning. Je woning is zo namelijk beter geïsoleerd! De veranda vormt als het ware een extra isolatielaag. Er gaat minder warmte verloren als je in de herfst en winter de verwarming aan hebt staan. Ideaal!

Verschillende looks mogelijk

De wereld van veranda’s is groot en de designs zijn uiteenlopend. Dit maakt dat veranda’s bij iedere tuin en woning passen! De een gaat voor een strakke look en de ander juist meer voor een sierlijke look – die keuze is helemaal aan jou.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Terrasoverkapping?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist