Alles wat je wil weten

Over de veranda

Nu de temperaturen weer stijgen en we in een tijd leven dat we meer thuis zijn dan normaal, genieten we steeds meer van onze tuin. We steken de barbecue aan, spelen een spelletje met het gezin en drinken gezellig nog een wijntje om de dag af te sluiten. Om het buitenleven te veraangenamen en te verlengen, kiezen steeds meer mensen voor een veranda.

Wat is een veranda?
Een veranda wordt in de volksmond ook wel een terrasoverkapping of overkapping genoemd. Wat voor naam er ook aan gegeven wordt, het principe is altijd hetzelfde: Een veranda is een aan de woning bevestigde aanbouw die bestaat uit een dak en een aantal palen. Deze constructie is uit te breiden met bijvoorbeeld zonneschermen en schuifbare of vouwbare wanden.  

Waar komt de veranda vandaan?
De geschiedenis van de veranda is te herleiden naar India. Het Bengaalse  woord ‘barandah’ betekent pilarengalerij en is in de loop der jaren verbasterd naar het Nederlandse woord Veranda. Rond 1900 waaide het gebruik van de Indiase barandah over naar de Verenigde Staten. In eerste instantie werden verandas daar gebruikt als een verbinding tussen binnen en buiten. Een plaats waar je je werkkleding al aan- en uittrok. Toen de overzeese invloeden steeds groter werden in Nederland en de belangstelling voor de natuur groter werd, doeken de eerste overdekte galerijen op. De behoefte van mensen om vanuit een comfortabele plek te genieten van de natuur kwam steeds nadrukkelijker naar voren. Een veranda of serre was al snel een uiting van comfort en luxe. Aan de kust ligt het gemiddelde aantal zonuren wat hoger dan in de rest van ons land. Hier kwam men er al snel achter dat een veranda een ideale manier is om buiten te genieten. Veel hoteleigenaren lieten een veranda aan hun hotel bouwen. Toen het in de tweede helft van de Nederlandse eeuw economisch steeds beter ging in ons land, werd deze trend ook bij steeds meer privéwoningen waargenomen. Inmiddels is een veranda een niet meer weg te denken item in onze tuinen.

Wat kost een veranda?
Het mooie aan een veranda is dat deze in principe aan iedere woning bevestigd kan worden. Je kan hem zo groot of klein maken als je zelf wil. De kosten bepaal je grotendeels zelf. Kies je alleen voor een dak op palen of ga je voor een superdeluxe buitenverblijf met glazen schuifwanden en terraswarmers?  Op Tuinmaximaal vind je alle informatie over verandas en optimimaal genieten van het buitenleven.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Terrasoverkapping?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist