Aangenaam onder jouw overkapping

Drie toffe tips

Heb je een overkapping in jouw tuin? Dan maak je hier in de zomermaanden ongetwijfeld veelvuldig gebruik van. Logisch, want dit is een fijne plek om van het mooie weer te genieten. Ook in de winter kun je prima onder een overkapping zitten. Het moet er dan wel lekker warm zijn. Veel mensen weten niet hoe zij dit aanpakken. Daarom zetten wij hier 3 tips op een rijtje om het aangenaam warm te maken onder jouw overkapping.

1. Plaats heaters
Wie het warmer wil maken onder een overkapping, kan een heater plaatsen. Zo’n apparaat geeft warmte af, waardoor het snel aangenaam is onder een overkapping. Je kunt ervoor kiezen om heaters op te hangen aan het profiel, maar je kunt ook een losse heater kopen. Als je voor vaste heaters kiest, is het handig om er meer dan één op te hangen. In dat geval weet je namelijk zeker dat het onder de hele overkapping lekker warm wordt. Hoeveel heaters je moet hebben? Dat hangt af van de grootte van jouw overkapping. Hoe groter deze is, des te meer je er nodig hebt.

2. Gebruik warmte uit de woning
Met behulp van heaters is het binnen de kortste keren lekker warm onder jouw overkapping. Toch is dit niet de enige manier om het aangenaam te maken. Je kunt namelijk ook warmte uit de woning gebruiken om jouw overkapping te verwarmen. Het is in dat geval wel noodzakelijk dat je een glazen schuifwand binnen hebt. Als je onder jouw overkapping zit, schuif je deze scheiding tussen jouw woning en de overkapping simpelweg open. De warme lucht vanuit huis zorgt er zodoende voor dat het snel aangenaam is onder een overkapping.

Wil je warmte uit huis gebruiken? Zorg er dan wel voor dat jouw overkapping goed geïsoleerd is. Als isolatie ontbreekt, trekt warme lucht snel weg. Hierdoor wordt het niet alleen minder aangenaam, maar jouw energierekening stijgt er ook flink door. De verwarmingsinstallatie blijft namelijk maar draaien om het huis warm te houden. Wanneer je meerdere dagen per jaar onder jouw overkapping zit, kunnen de kosten flink oplopen.

3.  Plaats een glazen schuifwand
In het voorjaar schijnt de zon regelmatig. Helaas ligt de temperatuur dan nog niet bijzonder hoog. Als je een open overkapping hebt, maak je hier op dit soort dagen waarschijnlijk nog geen gebruik van. Vind je dit zonde? Dan biedt een glazen schuifwand overkapping uitkomst. Hierdoor kun je op een koude, zonnige dag prima onder de overkapping zitten. De glazen wand laat het zonlicht immers door, waardoor het snel warm wordt. Op warme dagen kun je de schuifwand bovendien helemaal openzetten. De warmte trekt in dat geval ook onder de overkapping. Hier blijft de warmte nog lange tijd hangen, waardoor je er tot laat in de avond geniet.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Terrasoverkapping?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist