Sfeer creëren in je slaapkamer

dat doe je met deze vier tips!

De plek in je woning waar we allemaal veel waarde aan hechten is onze slaapkamer. We zijn er elke dag, dus kunnen we deze maar beter zo sfeervol mogelijk inrichten. Wist je dat de juiste dekbedovertrek veel kan doen voor de sfeer in je slaapkamer? Het gebruik van de juiste kleuren en ook kiezen voor rustige verlichting zorgt voor een knus gevoel. Benieuwd naar wat een kleine aanpassing kan doen voor de sfeer in je slaapkamer? Lees dan snel verder! 

Het bed als middelpunt

We beginnen met het middelpunt van je slaapkamer: het bed. In een sfeervolle kamer past deze perfect bij de stijl waar je voor gaat. Met veel zachte kussens en dekbedovertrekken in de juiste kleur creëer je een knusse sfeer in de slaapkamer. Ga niet voor een te klein (of te groot) beddengoed; voor de juiste uitstraling kies je een dekbed dat perfect aansluit aan het bed. Deze valt over de rand van het bed, maar raakt de grond niet. 

De juiste verlichting 
Wat, vooral in het najaar, veel kan doen voor de sfeer in je slaapkamer is de juiste verlichting. Idealiter is het licht niet te fel, maar is de kamer wel goed verlicht. Warme, zachte gloeilampen geven de meeste sfeer. Gebruik dimbare lampen, zodat je het licht zelf in de hand hebt. Zo pas je het ook perfect aan op jouw stemming. Overweeg ledstrips te installeren achter het bed voor variatie en een mooie uitstraling.

Gebruik rustige kleuren

Een cruciaal punt bij het sfeervol inrichten van je slaapkamer is kleur. Koude kleuren, zoals blauw, groen, en paars geven de kamer een strakke uitstraling. Wanneer je op zoek bent naar een warme uitstraling gebruik je kleuren als rood, bruin, en geel. Beiden kunnen de kamer een sfeervolle uitstraling geven. Ga voor een rustig kleurenpalet en combineer niet te veel om een knusse sfeer te creëren. 

Persoonlijke elementen
Wat tot slot je slaapkamer een huiselijk gevoel geeft, zijn persoonlijke elementen. Denk aan familiefoto’s en (zelfgemaakte) schilderijen. Deze toevoegingen geven je kamer een warm gevoel en maken het een plek waar je graag bent. Ook de souvenirs die je hebt verzameld op die mooie reizen geven je een mooie plek voor een sfeervolle slaapkamer.

Kortom: met de juiste aanpassingen geef je een hoop sfeer aan je slaapkamer. Een bed met het juiste dekbedovertrek dient als perfect middelpunt van de kamer. Daarnaast zorgt de juiste verlichting en het gebruik van rustige kleuren voor een knusse uitstraling. Voeg tot slot een stukje persoonlijkheid toe met foto’s en souvenirs. Maak van je dromen werkelijkheid en ontwerp de meest sfeervolle slaapkamer!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Slaapkamertrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist