Deuren het hele jaar open

met een plissé hordeur

Frisse lucht in huis is gezond en lekker. De deuren en ramen hoeven maar één à twee keer per dag zo’n vijftien minuten tegen elkaar open te worden gezet om voldoende lucht in huis te verfrissen. Zo voorkom je ‘vieze’ lucht in huis, maar zo koel je het huis na een warme zomerdag bijvoorbeeld ook lekker af.

Het openzetten van de deur is één van de makkelijkste manieren om snel veel verse lucht binnen te laten. Maar wanneer je dat doet zet je helaas de deur letterlijk wagenwijd open voor ongewenste kleine gasten. Slakken, muizen, muggen, bromvliegen en wespen weten gemakkelijk hun weg naar binnen te vinden als er geen enkele bescherming is. Gelukkig kan de deur ook open zonder ongedierte binnen te laten. Met een plissé hordeur op maat die voor elke deur geschikt is, kunnen de deuren het hele jaar open. Zonder zorgen.

Hoe werkt een plissé hordeur?
Een plissé hordeur verschilt van wat je misschien een ‘gewone hordeur’ zou kunnen noemen. Met een hordeur wordt vaak een klappende hordeur bedoeld. Die klapt naar binnen of naar buiten, net zoals de deur zelf. Deze sluit dan met een magneetje weer aan. Een plissé hordeur werkt anders. Deze hordeur schuif je open en dicht, waarbij geplisseerd gaas steeds weer netjes in de plooi valt. Een plissé hordeur schuift in en uit vanuit een aluminium frame. Dit aluminium frame is in elke RAL kleur te verkrijgen. Daardoor is de deur eigenlijk geheel weggewerkt op het moment dat deze niet uitgeschoven is. Met slechts een enkele vinger is de deur al open te trekken, waarna de deur met fijn geweven zwart of grijs gaas afgesloten wordt voor insecten en ander ongedierte.

Laat voldoende schone lucht het huis in
Frisse lucht zorgt voor verkoeling en door de deur vaak genoeg open te zetten zorg je dat de lucht in huis schoon blijft. Je leeft vaak met meerdere mensen bijeen in een afgesloten ruimte, waarbij de lucht in huis snel vervuild. Als de lucht niet vaak genoeg ververst wordt, dan zorgt dit ervoor dat virussen langer in de lucht blijven zweven, dat er sneller nare luchtjes te ruiken zijn en in het ergste geval kan het zelfs leiden tot schimmels in huis.

Er wordt geadviseerd om de deuren en ramen dagelijks één à twee keer een kwartier lang tegen elkaar open te zetten, zodat de lucht voldoende en vaak genoeg ververst wordt. Door ongedierte buiten te houden stelt een plissé hordeur je in staat om zorgeloos de deur open te zetten.

Hooikoorts? Ook dan kan een plissé hordeur de oplossing zijn
Muggen en bromvliegen leiden nogal eens tot irritatie wanneer ze het huis binnenvliegen. Ook wespen, die vooral aan het eind van de zomer ook in huis naar voedsel op zoek gaan, houd je liever buiten. Een plissé hordeur is daar de perfecte oplossing voor. Het fijn geweven gaas zorgt voor een optimale ventilatie, zonder dat zelfs de kleinste vliegende insecten er doorheen komen.

Maar niet alleen vliegende insecten zijn ongewenst. Voor mensen met hooikoorts kan een flinke windvlaag ervoor zorgen dat de ogen gaan tranen en de neus gaat lopen, zelfs wanneer je in huis bent. Dat komt, omdat de wind minuscule pollen naar binnen waait als de deur open staat. Een plisse hordeur heeft zulk fijn gaas dat het niet alleen kleine insecten, maar ook pollen tegenhoudt. Een uitkomst voor mensen met hooikoorts dus, want zo kan ook tijdens het hooikoortsseizoen gewoon de deur open.

Overigens wordt, naast kleine insecten en minuscule pollen, natuurlijk ook groter ongedierte, zoals muizen, tegengehouden door een hordeur. Snel even naar binnen piepen om kruimels van de grond mee te nemen is er voor de muizen niet meer bij zolang de hordeur dicht staat.

Geschikt voor elke deur
Van ingewikkelde pakketten, waarbij de hordeur op maat gemaakt moet worden hoeft al lang geen sprake meer van te zijn. Er zijn standaard plissé hordeuren verkrijgbaar voor de reguliere maten, maar voor alle deuren die afwijkende maten hebben kan een roldeur op maat besteld worden. Aan de hand van gemakkelijke instructies kunnen de maten zelf opgemeten en doorgegeven worden, waarna in onze fabriek de plissé hordeur op maat gefabriceerd wordt. Eenmaal ontvangen hoeft er niets meer opgemeten of gezaagd te worden, want de hordeur past direct. Ook openslaande deuren en schuifpuien zijn geschikt voor een plissé hordeur.

En geschikt voor elk interieur
Ze zitten er altijd tussen: bij compilaties van grappige homevideo’s zijn altijd wel mensen of huisdieren te zien die op een onhandige manier dwars door een hordeur lopen. En maar al te vaak betekent dat direct ook het einde voor de hordeur. Een plissé hordeur is echter gemaakt van geplisseerd gaas, dat direct in de plooi valt. Mocht er onverhoopt dus een hond, een kind of volwassene tegen de hordeur aan lopen, dan hoeft deze alleen even in- en uitgeschoven te worden. Het gaas zal dan weer keurig in de plooi vallen.

En om de deur te openen is niet veel kracht nodig. Omdat de deur met maar één vinger al open gedaan kan worden, kunnen ook ouderen, kinderen of mensen met weinig kracht in de handen de hordeur gemakkelijk openen.

Zo is de plissé hordeur dus geschikt voor elke deur en elk interieur. Eindelijk de deuren open, zonder gezeur.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist