B&C Raamdecoratie

bestaat 50 jaar!

Op 6 september 2021 bestaat B&C Raamdecoratie, en daarmee ook het eigen merk bece®, 50 jaar! In 1971 begon het allemaal in Amsterdam met een simpel rolgordijn, gemaakt van een houten stok en een stuk stof van de Albert Cuypmarkt. Nu 50 jaar later, is B&C uitgegroeid tot één van de grootste raamdecoratie leveranciers.

1971
Het begon in 1971 in een klein winkeltje, in de Vrolijkstraat in Amsterdam. Daar verkochten de heer en mevrouw Bijl vanuit hun DHZ-winkel allerlei klein gereedschap voor de doe-het-zelver. Steeds vaker ontving de heer Bijl de vraag of hij ook rolgordijnen verkocht, waarop hij besloot: ‘hier moet ik iets mee’. Hij ging op zoek naar een leverancier die hem de houten veerrolstok, stukken rolgordijnstof en overige onderdelen kon leveren en zette zelf de rolgordijnen in elkaar.

De verkoop was een groot succes en B&C groeide al snel uit zijn jasje. Ze kozen vanwege de gemoedelijke sfeer en ‘hands-on-mentaliteit’ voor een vestiging op de Veluwe in Elspeet. In 1978 verhuisde B&C naar Nunspeet waar inmiddels het totale terreinoppervlak bestaat uit 40.000 m2. In de loop van tijd groeiden de collecties, waardoor het bedrijf steeds groter werd. B&C verlegde grenzen wat resulteerde in de oprichting van de holding B&C International.

2021
In alle jaren heeft de raamdecoratie van B&C een ware metamorfose ondergaan. Van puur functioneel, naar decoratief, eigentijds en duurzaam. Duurzaamheid is een onderwerp wat B&C kenmerkt. Samen met alle bedrijven onder B&C International voeren ze een duurzaam beleid. Bijna alle producten worden geproduceerd in Europa en ze recyclen raamdecoratie volgens de hoogst haalbare methode. Ook het vervoersbedrijf van B&C, NE Distriservice, presteert als een van de beste bij duurzaam vervoer.

Vanaf 2017 heeft B&C diverse duurzame collecties op de markt gebracht. Denk hierbij aan raamdecoratie gemaakt van gerecyclede petflessen, duurzaam hout en resten kleding uit de mode-industrie. Voor de laatst genoemde collectie heeft B&C in 2021 de RED Dot Design Award gewonnen. Dit is een prijs die wordt toegekend aan unieke productontwerpen.

Toekomst
De komende jaren worden de collecties nog meer on-trend en duurzaam. Trends gaan een belangrijke rol spelen in het verkoopproces en B&C gaat hier de perfecte tools voor aanbieden. Een van die tools is een jubileumboek boordevol trends dat als dank voor de samenwerking wordt gegeven aan iedere B&C-dealer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Raamdecoratie?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist