Wat doet een schoorsteenveger van Univé precies?

Veiligheid voorop

Wil je een schoorsteenveger van Univé inschakelen voor de schoonmaak van jouw schoorsteen, maar weet je nog niet precies wat deze professional voor jou kan betekenen? Deze schoorsteenveger doet namelijk meer dan een bezem door de schoorsteen halen. Om dit onderdeel van jouw huis zo veilig mogelijk te houden komt er namelijk meer bij kijken dan alleen een kleine schoonmaak. Om van de warmte en gezelligheid te kunnen genieten moet niet alleen het vuil weggehaald zijn, maar moet de constructie ook nog naar behoren zijn. Maar hoe helpt een schoorsteenveger jou hier dan precies bij? Onderstaande informatie zet de belangrijkste werkzaamheden en bijkomende voordelen voor jou op een rij.

Meer veiligheid en een verbeterde luchtkwaliteit

De schoorsteenveger kijkt in eerste instantie naar de veiligheid van de schoorsteen. Het rookkanaal kan namelijk niet alleen zorgen voor een goede afvoer van de rook, maar kan ook tegenwerken waardoor de rook en alle gevaarlijke gassen jouw huis in komen. Bij regelmatig gebruik van je open haard hoopt er creosoot op in de schoorsteen, een brandbaar bijproduct van verbrand hout. Dit gaat in het rookkanaal zitten, waardoor je al snel in de problemen komt. Voordat je het weet, is de luchtkwaliteit niet meer naar behoren. Wanneer creosoot zich ophoopt, kunnen schadelijke gassen, zoals koolmonoxide, in je huis terechtkomen. De professional maakt alles grondig schoon, zodat deze gassen weer worden afgevoerd en jij alleen nog kan genieten van een gezonde luchtkwaliteit in huis.

Schades verhelpen en meer efficiëntie

Bij het schoorsteen vegen wordt ook gekeken naar de schade aan de schoorsteen en alle onderdelen die hieraan vastzitten. De inspectie op mogelijke schade draait om scheuren, losse stenen en andere structurele problemen. Al deze schades kunnen een potentieel gevaar opleveren. Door deze vroegtijdig op te sporen en te repareren kun je voorkomen dat jouw schoorsteen zijn werk niet meer doet of dat je voor grotere gevaren staat in jouw huis. En hoe meer schades er opgelost zijn, hoe efficiënter je schoorsteen werkt. De afzetting van creosoot in combinatie met het oplossen van de schades zorgt dat je minder hout hoeft te stoken om warmte in huis te krijgen. Je bespaart dus ook nog eens op de kosten als jouw schoorsteen naar behoren werkt.

Adviezen zorgen voor een verbeterde ervaring

Als laatste kan een goede schoorsteenveger jou niet alleen helpen met de schoonmaak van het rookkanaal, maar ook adviezen geven over en beter gebruik van de schoorsteen en hoe je deze zelf kan onderhouden in de tussentijd. Ondanks dat je een jaarlijkse schoonmaak uit laat voeren, moet je ook na gebruik alles goed schoonhouden. Ook kan de professional jou advies geven over het beste brandhout, het oplossen van de kleine problemen en het beste gebruik van jouw open haard. Door dit allemaal op te volgen merk je dat je bij een volgende periodieke onderhoudsbeurt minder problemen hebt en je meer plezier kan halen uit het gebruik van jouw open haard. De warmte en gezelligheid zijn weer terug in jouw woning.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Haardentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist