Klopboormachines

Werkveiligheid en gezondheid

De klopboormachine ofwel klopboor word met name gebruikt om gaten te boren in hout, metaal, gips, baksteen en metselwerk deze materialen zijn van harde kwaliteit en zijn met de klopboor makkelijker doorheen te boren. Deze boormachines zijn dan ook anders dan de “normale” accuboormachine vanwege de aanwezige klopfunctie.

Wat is een klopboormachine?
De klopboormachine is een variant van de elektrische boormachine. Deze boormachines zijn van een hamerfuntie voorzien. De boor wordt dan krachtig heen-en-weer bewogen in de lengterichting van de boor. Door deze ‘hamerslag’ verpulver je het materiaal dat je te lijf gaat, terwijl de roterende beweging het ‘puin’ afvoert.
Voor het boren in steen word aangeraden de steenboor te gebruiken.

Werkveiligheid en gezondheid
Het boren met een klopboormachine kan aanzienlijk vermoeiender zijn dan met een gewone boor. Als je deze gebruikt word er redelijk sterke druk uitgeoefend en door de hevige trilling kan je een zekere gevoelloosheid hebben in je hand en arm.
Door deze factoren is het verstandig om je klopboor nooit op een onstabiel ondergrond te gebruiken bijvoorbeeld een ladder zo voorkom je ongelukken. Daarnaast word het aangeraden om gehoorbescherming te gebruiken vanwege het volume van de kloppende boormachine. Bij veelvuldig gebruik is het daarom verstandig om een boorhamer te gebruiken deze kan gehanteerd worden zonder veel druk uit te oefenen.

Beste klopboormachine Makita
De conclusie is dat de Makita een zeer geschikte klopboormachine is vanwege de goede geharde stalen tandwielaandrijving en het onbelaste toerental van 1400 per minuut. Verder zijn er nog andere goede klopboormachines op de markt waaronder die van DeWalt, Black en Decker en Metabo.

Kijk voor meer informatie op https://https://www.verbouwkosten.com/beste-klopboormachine/.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist