Jaga radiatoren

Duurzaam koelen

De zomers in Nederland worden warmer, juist dan wil je het lekker koel hebben in huis. Wist je dat je met een (hybride) warmtepomp in combinatie met Jaga lage temperatuurradiatoren duurzaam kunt verwarmen én koelen? Met deze radiatoren geniet je het hele jaar door van de gewenste temperatuur in huis, ook tijdens de zomermaanden. Dit is een mooie en praktische oplossing waarmee je niet alleen energiekosten bespaart, maar ook meer wooncomfort creëert.

Duurzaam koelen 
Veel mensen kiezen voor een airco om hun woning koel te houden. Een airco zorgt voor een koel huis, maar gebruikt veel energie en bevat een schadelijk koudemiddel met een negatieve impact op het milieu. Een duurzaam alternatief is de combinatie van een (hybride) warmtepomp met Jaga lage temperatuurradiatoren, waarmee je ook kunt koelen. Je kunt je woning op twee manieren koelen; met light of deep cooling. Welk type koeling is geschikt voor jouw woning? 

 

Light cooling met de Strada Hybrid
Light cooling is niet-condenserende koeling waarmee je een ruimte vooral verfrist. Dit kan met de Strada Hybrid van Jaga. Deze radiator verwarmt niet alleen snel en krachtig, maar kan de kamertemperatuur ook een aantal graden laten dalen. Fijn aan de Strada Hybrid is dat de slimme radiator automatisch wisselt tussen verwarmen en koelen op basis van temperatuursensoren. Zo is er altijd een aangename temperatuur in huis, zelfs in de zomer.

De Strada Hybrid heeft een strak design en is beschikbaar in 55 verschillende kleuren. De radiator is eenvoudig te installeren. Er zijn geen aanpassingen aan de woning of het leidingwerk nodig. Dit maakt de Strada Hybrid zeer geschikt als renovatie-oplossing in bestaande woningen en appartementen.

Jaga Briza voor deep cooling
Beschik je over een water/water warmtepomp met bodembron en wil je écht koelen? Dan biedt Jaga ook deep cooling. Bij deze vorm van koeling werkt het systeem actief mee om warmte en overtollig vocht uit de ruimte te halen. De Briza van Jaga is hiervoor het geschikte toestel. Deze fan coil koelt met een watertemperatuur van 7 graden. Hierdoor werkt de Briza perfect met grondgebonden warmtepompen die koud water leveren, waardoor je echt goed kunt koelen. Deze koeling is vergelijkbaar met een airco, maar is veel energiezuiniger en beter voor het milieu.

De Briza is als inbouw, wand- en plafondmodel beschikbaar in verschillende maten, kleuren en vormen én is superstil. Het is geen opzichzelfstaand systeem. Voor de installatie zijn er vaak enkele aanpassingen nodig om actief te kunnen koelen. Er wordt een condensafvoer op het toestel aangesloten en de leidingen moeten geïsoleerd zijn. Dit maakt de Briza geschikt voor een nieuwbouwwoning of als oplossing bij een grote verbouwing.  

Klaar voor de toekomst
Heb je nog geen (hybride)warmtepomp, maar wil je deze in de toekomst wel aanschaffen? De radiatoren van Jaga werken ook op lage watertemperaturen samen met een cv-ketel. Ze kunnen dan helaas niet koelen, maar besparen al wel direct op de energiekosten. Ook kun je op elk moment omschakelen naar een installatie met warmtepomp zonder iets aan je radiatoren te wijzigen. Wel zo prettig!

Over Jaga 
Al 60 jaar levert Jaga Climate Designers binnenklimaatconcepten over de hele wereld. Daarbij zet het bedrijf vol in op innovatieve duurzame ontwikkelingen als het gaat om koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen. Jaga-medewerkers zijn echte Climate Designers; zij voelen de urgentie om producten te ontwikkelen die niet alleen het binnenklimaat, maar óók het buitenklimaat ten goede komen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Verwarming?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist