Zorg ervoor dat je ook de kleine apparaten in huis goed verzorgt

koffieapparaat ontkalken

Het onderhouden van een woning betekent voor veel mensen het periodiek legen van de goten buiten, het ontstoppen van de afvoer en bijvoorbeeld het laten controleren van de cv-ketel. Vergeet geen aandacht te besteden aan de kleinere elektrische apparaten in huis, zoals de waterkoker of koffiemachine. Met een ontkalker voor de koffiemachinehoud je het apparaat langer in een goede conditie, waardoor deze veel minder snel vervangen hoeft te worden. Daarbij is het een kleine moeite het apparaat te ontkalken! In het bijzonder, wanneer je er ontkalkingstabletten voor gebruikt. 

Kleine elektrische apparaten in huis ontkalken 
De ontkalkingstabletten voeg je toe aan een leeg waterreservoir, waarna je ze combineert met lauw water. Als het reservoir voldoende gevuld is, kun je een automatisch ontkalkingsprogramma starten. Steeds meer koffiemachines bieden deze optie aan. Door het ontkalken van de koffiemachine blijven de interne leidingen schoon. Niet alleen goed voor het apparaat, maar ook voor de kwaliteit van jouw kop koffie aan het begin van de dag! Een waterkoker kun je op vergelijkbare wijze ontkalken. Stop een ontkalkingstablet in de waterkoker en vul deze met water. In plaats van een tablet zou je ook een ander hulpmiddel, zoals een lotion kunnen gebruiken. Laat het geheel enige tijd staan. Na verloop van tijd laat de kalk op de bodem van de waterkoker los en kun je deze een aantal keer goed spoelen. 

Vaatwasser en wasmachine onderhouden
Niet alleen de koffiemachine en waterkoker moeten periodiek onderhouden worden om ze in een goede conditie te houden. Zorg dat ook de vaatwasser en wasmachine schoon worden gemaakt. Laat beide apparaten bijvoorbeeld eens per paar maanden op het heetste programma draaien om eventuele bacteriën aan de binnenzijde hiervan te doden. Maak in het geval van de wasmachine ook de rubberen rand rond de ingang van de wastrommel goed schoon. Sluit de deur nooit helemaal na het wassen; het vocht zou niet meer kunnen ontsnappen. Het laat de wastrommel stinken. 

Tip: meer in algemene zin is het belangrijk niet te veel wasmiddel te gebruiken. Dit kan leiden tot vetluis, een vettige substantie binnen de machine. 

Maak de airco en ventilator schoon 
Nu het buiten warmer wordt is het belangrijk de ventilator of airconditioning in huis schoon te maken. Op de bladen van de ventilator is in de winterperiode mogelijk een laagje stof ontstaan. Zou je het apparaat inschakelen, dan verdeelt deze de stofdeeltjes door de ruimte. Lees de handleiding van de airconditioning na, om te zien hoe je deze moet onderhouden in de zomermaanden. Mogelijk moet er periodiek een filter vervangen worden. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Huishoudelijke Apparatuur?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist