Welke houtsoort laat jij knetteren in de openhaard?

zonder te knetteren

Steeds meer mensen genieten weer regelmatig van de openhaard of een houtkachel. Door de hogere energiekosten willen mensen liever genieten van de warmte van een hardvuur dan van de centrale verwarming. Dit betekent natuurlijk ook dat er weer nieuwe openhaard trends ontstaan, en daar zijn we blij mee. Niets is zo sfeervol als een avondje bij de haard, om te genieten van het knetterende geluid en het rustgevende vlammenspel. Weet je dat elke soort haardhout eigen eigenschappen heeft? Wij vertellen je hier graag meer over.

1. Eiken haardhout: de krachtige warmtebron

Eikenhout staat bekend om zijn langzame verbranding en intense warmte. De robuuste houtsoort is ideaal voor diegenen die willen genieten van een langdurig, gloeiend vuur. De trage verbranding zorgt voor een stabiele warmteafgifte, perfect voor koude winterdagen. Het karakteristieke aroma van brandend eikenhout draagt bij aan een sfeervolle en warme ambiance in je huis. Ga je openhaardhout kopen, let er dan wel op dat je altijd kiest voor gecertificeerd haardhout. Dit is veiliger, voordeliger en gewoon veel beter voor het milieu.

2. Essen haardhout: helder en energiek

Essen haardhout is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een heldere, levendige vlam. Het heeft een goede warmteafgifte en brandt iets sneller dan eikenhout, maar biedt nog steeds een langdurige brandduur. Essen hout is ook bekend om zijn lichte, aangename geur en is gemakkelijk te splijten, wat het een favoriet maakt onder veel haardliefhebbers. Deze houtsoort biedt optimaal gemak aan de gebruiker en is snel in gebruik te nemen of kleiner te maken voor kortere momenten. Hierdoor behoort essenhout zeker tot de meest verkochte haardhoutsoorten.

3. Berken haardhout: perfect voor gezellige avonden

Berkenhout is de beste keuze voor die korte, gezellige avonden bij de haard. Het vlamt snel op en geeft een aangename warmte af zonder al te lang na te gloeien. Dit maakt berkenhout ideaal voor die momenten waarop je snel een aangename sfeer wilt creëren. De kenmerkende schors van berkenhout zorgt bovendien voor een extra vleugje charme in je haard.

4. Beuken haardhout: langdurige en gelijke warmte

Beukenhout is een uitstekende keuze voor een efficiënte en gelijkmatige verbranding. Met zijn hoge energiewaarde brandt beukenhout lang en consistent, waardoor het ideaal is voor lange avonden bij de openhaard. Het dichte hout zorgt voor een mooie, rustige vlam en een betrouwbare warmtebron gedurende de hele avond.

5. Mix haardhout: het beste van alle werelden

Kun je niet kiezen? Dan is er zeker geen nood aan de man. Het mooie van hout is dat het een natuurproduct is, waardoor het heel makkelijk met elkaar te combineren is. Wil jij gewoon van alles een beetje? Ga dan voor een mix van verschillende houtsoorten. Deze combinatie biedt een gevarieerde stookervaring, waarbij de snelle vlammen van berkenhout worden gecombineerd met de langdurige warmte van eiken of beuken. Zo kun je genieten van zowel directe gezelligheid als aanhoudende warmte gedurende de hele avond.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Haardentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist