Verantwoord stoken met DRU haarden

middels EcoDesign

Verantwoord stoken is essentieel voor mens en milieu. Bij DRU snappen wij dat. Het hanteren van de EcoDesign richtlijnen wordt vanuit de EU verplicht gesteld vanaf 2022, maar bij DRU voldoen alle haarden al aan deze normen.

DRU is aangesloten bij de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche en tekende samen met alle aangesloten partijen het Branche Convenant Groen Stoken. De intentie is dat vanaf 2020 alleen nog toestellen die voldoen aan de Europese EcoDesign richtlijnen verkocht mogen worden. Maar alleen een goede haard is niet genoeg, wij zelf als stokers hebben ook een verantwoordelijkheid om juist te stoken. Maar hoe ga je aan de slag? In dit artikel lees je een aantal tips van DRU.

  1. Het stookalert

Ben jij al bekend met het stookalert? Als liefhebber van een houthaard kun je door het NHK-stookalert te gebruiken zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw leef- en woonomgeving.

  1. Het kiezen van de juiste brandstof

Een mooi vuur maak je door het juiste hout te gebruiken. Wanneer je gaat stoken, let dan goed op het hout dat je gebruikt. Stookhout mag niet behandeld zijn, geverfd of gelakt. Daarnaast dient het hout goed gedroogd te zijn. Middels een vochtmeter kun je controleren of je hout voldoet aan het ideale vochtpercentage tussen 15% en 20%. Daarnaast maakt het soort hout wat je gebruikt ook een verschil. Op de website van DRU geven wij je hier meer tips over.

  1. Leer de Zwitserse stookmethode

Door middel van de Zwitserse stookmethode leer je omgekeerd te stoken met zo weinig mogelijk rook, wat dit precies is kan je bekijken in deze video.

  1. Oude kachel tijdig vervangen

Veel factoren zijn van invloed op optimaal stoken. Een kachel kan aan vervanging toe zijn wanneer deze veel fijnstof uitstoot en een slechte verbranding heeft. De nieuwste kachels die voldoen aan de Europese EcoDesign richtlijnen zijn verbeterd!
Bij DRU zijn we altijd bezig met innovatie en hebben wij de Dik Geurts Lars 1000 ontwikkeld. Deze vrijstaande houtkachel voldoet aan de allerstrengste eisen en kan vanwege de strakke lijnen geplaatst worden in verschillende interieurs. Een bijkomend voordeel van de Dik Geurts Lars 1000 is de afneembare klep boven het glasraam, een mooie ruimte die je kunt gebruiken als bakoven.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Haardentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist