Veilig genieten

van je kachel of open haard

Het is natuurlijk leuk om het haardvuur in huis op te stoken. Het blijft alleen wel vuur. Daarom is het dus ook belangrijk dat dit wel op veilige wijze gebeurt. In dat opzicht is het slim om een aantal zaken goed op orde te hebben. In de eerste plaats zorg je dat de schoorsteen schoon en open is. Dat doe je door de schoorsteenveger minimaal eenmaal per jaar alles na te laten zien en schoon te maken. Zo kan de rook veilig ontsnappen en kan het vuur niet ongemerkt overslaan in de schoorsteen.

Gebruik geen brandbare middelen

Het is verleidelijk om brandbare middelen op het hout te gooien. Daardoor brandt alles iets sneller en beter, zo lijkt het. Dit kan echter ook al snel op een geheel verkeerde manier uitpakken. In dat geval kan je bijvoorbeeld ineens een steekvlam in huis krijgen waardoor je ook zelf kan verbranden. Of je inboedel wordt erdoor aangetast. Hoe aantrekkelijk dit ook lijkt, het is altijd beter om dit dus niet te doen. Het is beter om het hout dat je gebruikt gewoon op een natuurlijke manier te laten branden. Ook wanneer dit wat langzamer gaat dan gewenst.

Gebruik het juiste hout

Ook het soort hout dat je gebruikt speelt een belangrijke rol. Wanneer je gaat branden, gebruik je altijd onbewerkt hout. Het moet niet geverfd of geïmpregneerd zijn. Dit is namelijk flink schadelijk voor de gezondheid. Die onveilige situatie wil je natuurlijk niet creëren. Ook is het slim om altijd op te letten of het hout het keurmerk heeft. Dit geeft je de zekerheid dat het het juiste hout is om te stoken in de open haard. Het is hout dat hier speciaal voor gekweekt en gekapt is. Alle reden om dat dus altijd te willen verzorgen.

Zorg voor goede ventilatie

Tot slot is het belangrijk om voor goede ventilatie te zorgen. In de eerste plaats zorg je daarmee dat het vuur op de juiste wijze brandt. Daarnaast zorg je ervoor dat de rook ook op de juiste manier wordt weggeleid uit de leefruimte. Het is daarom altijd zaak om over een goed ventilatiesysteem te beschikken. Zoals het ook belangrijk is om te zorgen dat alles op de juiste wijze wordt gebruikt en ingesteld. Ook kan je door de ventilatie dicht te zetten zorgen dat het vuur gesmoord wordt. Dit is ook een belangrijke zaak om op te letten.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Haardentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist