Stûv bundelt krachten met Tulp

ambitieuze expansie

Stûv, de Belgische fabrikant van houtkachels en houthaarden en het Nederlandse Tulp, producent van design gashaarden, bundelen hun krachten. De twee ondernemingen hebben besloten samen in zee te gaan en hun activiteiten te integreren in de Stûv-familie. T?lp ontwikkelt en verkoopt gashaarden van hoogwaardige kwaliteit en hun streven naar integratie in de architectuur past bij de identiteit van Stûv. De nieuwe groep Stûv-Tulp heeft ambitieuze uitbreidingsplannen zowel in België als internationaal. Dankzij het samengaan breiden Tulp en Stûv hun aanbod aan design hout- en gashaarden uit.

“Stûv en Tulp delen dezelfde waarden en ambities op het vlak van het ontwikkelen van technisch hoogwaardige design kachels en haarden. De expertise van Stûv in houtkachels- en haarden en deze van Tulp in gashaarden is bovendien zeer complementair. Dit is een belangrijke hefboom voor verdere expansie van beide bedrijven in eigen land en daarbuiten,” aldus Jean-François Sidler, CEO van de nieuwe structuur. Hij wordt hierin bijgestaan door Michael Tulp, oprichter van Tulp, die bestuurder en directeur sales & marketing wordt van de nieuwe organisatie. Gérard Pitance, oprichter van Stûv, blijft verantwoordelijk voor alles op het gebied van "desgn".
De groep Stûv-Tulp behoort van nu af aan bij de top van de producenten van hout- en gaskachels in de Benelux. Ook internationaal versterkt het bedrijf zijn positie aanzienlijk, vooral op de Noord-Amerikaanse markt. In 2013 realiseerden de merken gezamenlijk een omzet van meer dan 25 miljoen euro. Ze produceren rond de 15.000 kachels/haarden per jaar.

Deze uitbreiding maakt het mogelijk om op termijn de productie van hout-en gaskachels samen onder te brengen in de 5.000m² grote fabriek van Stûv te Bois-de-Villers. Naast de optimalisatie van de productie en uitbreiding van het totaalaanbod voor gas- en houtverwarming blijft Stûv-Tulp investeren in de ontwikkeling en verbetering van de technologie en het design van hun toestellen.” Stûv positioneert zich als een aanbieder van meerdere brandstoffen, aldus Gérard Pitance.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist