Tulikivi haarden

Pelletbrander

De nieuwe pelletbrander van Tulikivi is een eenvoudige en goedkope nieuwe optie bij aanschaf van een moderne Tulikivi speksteenkachel. Ze bestaat uit een metalen module die de brandhaard voor hout in een handomdraai omtovert tot een pelletbrander.Hout stoken blijft uiteraard goedkoper, maar soms is het branden van pellets eenvoudiger. Eén pelletvulling volstaat immers voor 24 uur warmte in de woning, tegenover een drietal vullingen met hout over een periode van 2 tot 4 uur. Mensen met weinig tijd kiezen dan bijvoorbeeld om pellets te stoken op weekdagen en hout in het weekend. Wat extra zakken pellets opslaan in huis is eenvoudig, terwijl de opslag van hout buiten moet gebeuren, of in een goed geventileerde ruimte. Het is dus altijd handig om een vrije keuze te hebben.

Ten opzichte van gangbare pelletkachels biedt de pelletbrander van Tulikivi tal van voordelen. De visuele kwaliteit van het grote pelletvuur in een Tulikivi is vergelijkbaar met die van een houtvuur, tegenover de eerder trillende vlammetjes in gangbare pelletkachels. Er zijn geen bewegende onderdelen die storingen kunnen veroorzaken, ook geen motorgeluiden en het toestel is stroomonafhankelijk. En vooral : de vrijgestelde warmte is de bekende, aangename en gezonde stralingswarmte die de massieve speksteenkachel zo populair heeft gemaakt.

Voor het milieu levert het stoken van pellets nog betere resultaten op dan het stoken van hout in een Tulikivi, al zijn de verschillen miniem. Tegenover gangbare pelletkachels biedt de pelletkachel van Tulikivi het enorme milieuvoordeel van de energiezuinige stralingswarmte. Doordat deze warmte minder snel door ventilatie uit de woning verdwijnt, ligt het pelletverbuik veel lager en de uitstoot dus ook.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist