Kalfire haarden

Winterse trends

 

Nu de herfst is begonnen en we steeds meer tijd binnen vertoeven, breekt ook weer het moment aan om je huis winterproof te maken. Want het grote voordeel van het winterse seizoen is de mogelijkheid om een warme sfeer binnen te creëren. En wat brengt nu meer winterse gezelligheid en warmte dan een haard? Kalfire, fabrikant van hoogwaardige kwaliteitshaarden, heeft enkele trends op het gebied van haarden gesignaleerd voor de komende winter.

Integratie
Haarden worden steeds meer een integraal onderdeel van het interieur. Ze worden naadloos opgenomen in de omgeving en dat is ideaal, want zo krijg je een persoonlijke sfeer in huis. Denk aan haarden die in een boekenkast of tv-meubel zijn verwerkt. Het kader en andere metaaldelen zijn steeds onzichtbaarder. En dit zorgt voor een minimalistische en pure uitstraling.

Duurzame materialen
Deze integratie wordt ook in materialen steeds verder doorgevoerd. Door het gebruik van hittebestendig plaatwerk hoeven voor het design van de haard vrijwel geen compromissen meer gesloten te worden. Hiermee ontstaat een legio keuzemogelijkheden voor materiaal dat het beste bij het interieur past. Deze ontwerpvrijheid zien we terug in de toename van materialen als hout, natuursteen, metaal of keramisch glas.

Natuurlijk vlammenspel
Door technologische ontwikkelingen is het mogelijk om het houtvuur in een gashaard zo natuurlijk mogelijk na te bootsen. Zo kunnen keramische houtstammen hoger worden opgestapeld. Dit zorgt voor een reëler vlammenspel. Daarnaast stimuleert LED-verlichting in de bodem het gloedbed van de houthaard. Kalfire biedt sinds oktober 2016 met de gepatenteerde Natural Spark Generator de mogelijkheid om met onregelmatige frequentie vonken uit de vlammen te laten ontsnappen. Deze vonken doven langzaam waardoor het vlammenspel er heel echt uitziet.

“Wij streven er altijd naar om een zo realistisch en mooi mogelijk vuur te creëren. Zo hebben wij met de Natural Spark Generator een functie ontwikkeld waarmee je natuurlijke vonken kunt creëren. Zo maximaliseren wij de beleving van een open houtvuur, maar dan binnen een gebruiksvriendelijke en duurzame omgeving van een (gas)haard”, zegt Beijko van Melick, directeur van Kalfire.

Divider
We zien haarden steeds vaker terug op andere plekken in huis dan alleen in de huiskamer. Denk bijvoorbeeld aan de keuken of eetkamer waar een haard voor een warme sfeer zorgt op momenten dat een gezin samenkomt om quality time met elkaar te hebben. Dat brengt ons ook op de laatste trend, de haard als divider.

De haard kan prima fungeren als afscheiding tussen verschillende ruimtes. Denk aan de woonkamer en keuken, of de hal en de woonkamer, maar we zien het ook terug in slaapkamers waar met een  (geïntegreerde) tunnelhaard de badkamer wordt afgescheiden. Een haard als verdeler heeft vele voordelen zoals een ruimtelijk gevoel waardoor kamers groter lijken. Of om op verschillende momenten vanuit verschillende ruimtes van de haard te kunnen genieten.

Over Kalfire
Kalfire is Nederlands producent van hoogwaardige gas- en houthaarden. Sinds 1981 zet het familiebedrijf hoog in op technische innovatie om de beleving, het gebruiksgemak en de prestaties van zijn haarden te perfectioneren. Kalfire combineert de oprechte betrokkenheid en warmte van een familiebedrijf met de uitstraling en expertise van een multinational. Door het vakmanschap en de nieuwe, innovatieve producten die het bedrijf ieder jaar introduceert, is Kalfire toonaangevend in de haardenbranche.

Het assortiment van Kalfire bevat gas- en houthaarden in 46 modellen met vele opties, waardoor er meer dan 3.000 mogelijkheden bestaan. De op maat gemaakte designhaarden zijn daarnaast voorzien van innovatieve verbrandingstechnieken waardoor deze milieuvriendelijk, duurzaam en zuinig zijn. Met gepatenteerde technologieën, innovatieve technische en esthetische noviteiten creëert Kalfire de beleving van een natuurlijk houtvuur. Ook is het mogelijk om de haarden gemakkelijk op afstand te bedienen via een app.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist