Jøtul gietijzeren open haard

Nominatie Honours Award for Design Excellence

De uit Kråkerøy afkomstige fabrikant van kachels en haarden Jøtul, heeft een openhaard van gietijzer gemaakt met een panoramisch zicht op het vuur. Jøtul is hiermee genomineerd voor de Honours Award for Design Excellence.

In de strijd om deze prijs neemt Jøtul het op tegen de Universiteit van Oslo, NRK (de Noorse nationale omroep) en Epleslang. De prijs wordt uitgereikt op 15 april, de Dag van het Design, in het centrum voor Noors design en Noorse architectuur (DOGA).

'Jøtul is een prachtig voorbeeld van een Noorse onderneming met een rijke historie, die niet bang is om nieuwe wegen te verkennen.' Volgens minister van handel Monica Mæland is Jøtul met zijn ongeëvenaarde expertise op het gebied van design een belangrijke speler op de Noorse én de internationale markt, die beide constant in beweging zijn.

De Honours Award for Design Excellence is de belangrijkste Noorse designprijs en wordt toegekend aan innovatieve designprojecten van zowel bedrijven als ontwerpers.

De gevestigde orde uitdagen
Jøtul is één van 's werelds oudste fabrikanten van kachels en haarden. Het bedrijf besloot de gevestigde opvattingen over het ontwerp van houtkachels los te laten. Het resultaat: een tijdloze, gietijzeren haard die naadloos past in een modern interieur. De haarden zijn zo populair dat de fabrikant, gevestigd in Kråkerøy, de vraag soms niet kan bijhouden.

'In ons vakgebied zijn haarden vaak verticaal vormgegeven, met hoge, smalle glaspanelen en een relatief kleine verbrandingskamer. We stelden onszelf de vraag: “Hoe brandt een haard optimaal?” Zo werd functionaliteit de belangrijkste pijler van onze innovatie,' vertelt Marius Torjusen, Vice President Brands van Jøtul.

Tijdloos en efficiënt
In 2012 creëerde Jøtul een geheel nieuwe lijn. Dit was een cruciale stap in de ontwikkeling die het bedrijf doormaakte. Men zocht contact met Anderssen & Voll, vroeger onderdeel van Norway Says. Gedurende het gehele project werkten zij nauw samen met de ingenieurs van Jøtul.

'Het doel was om een moderne houtkachel te bouwen, die functioneerde als een klassiek model. We wilden dat de kachel genoeg ruimte had voor het hout, makkelijk in het gebruik was en efficiënt was zonder dat we zouden inboeten op het design,' aldus Brand Manager Mette Olafsen.

Traditioneel én modern
De jury is erg enthousiast over Jøtuls nieuwe collectie houtkachels. In het juryrapport staat: 'De Jøtul F 305 is een traditionele én een moderne kachel tegelijk. Hij is met traditioneel en karakteristiek vakmanschap uit

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over JØTUL?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist