Firemizer

Minder vaak je haard kachel bijvullen

Donkere, koudere dagen, vallende herfstbladeren, warme chocolademelk… Knusse tijden breken weer aan. Een knisperend open haardvuur of een gezellige houtkachel maakt het plaatje compleet. Om langer te genieten van je haardvuur is er nu een duurzame en innovatieve oplossing: Firemizer. Dankzij dit onderscheidende accessoire voor houtkachels en open haarden brandt hout tot 38% langer en brandt het vuur intenser en gelijkmatiger. Bovendien blijft de schouw langer schoon en brandveilig. En niet onbelangrijk: je hoeft minder te sjouwen met houtblokken en minder vaak je kachel bij te vullen. Al met al een mooie stap in de groene richting: duurzamer en klimaatneutraler.

Wat is Firemizer dan?  Het is een dunne, roestvrijstalen warmtegeleider die eruit ziet als een stalen matje. Dit plaats je op het rooster, onder het hout in de haard of kachel. Het zorgt voor een efficiëntere verdeling van de hitte over het hele oppervlak. “Met één Firemizer doe je gemiddeld vijfhonderd branduren. Dat komt neer op ongeveer zes weken als je iedere dag twaalf uur stookt of twaalf weken als je elke dag zes uur stookt. Het geeft dus veel langer ‘stookplezier’ en daarmee gezelligheid. Bovendien is duurzaam houtstoken een prima alternatief, zeker nu de energieprijzen de pan uit rijzen. De Firemizer is zo’n 18 cm breed x 28 cm lang. Mocht deze om wat voor reden niet passen, dan is deze eenvoudig op maat te knippen met een schaar. Als de Firemizer te klein is, kun je er twee naast elkaar plaatsen, en zo nodig nog bijknippen. Vergeet dan niet om je handschoenen aan te doen”, aldus Zweder van Hövell, mede-eigenaar van Conscious Fire Solutions BV die de Firemizer in Nederland introduceert, verkoopt en distribueert.

Voordelen voor consument en milieu
Van Hövell constateert dat houtstook de laatste jaren onder vuur ligt. “Het is een regelmatig terugkerend onderwerp in de media en in maatschappelijke discussies. Momenteel is er ook een run op hout vanwege de stijgende prijzen voor gas en elektriciteit. Tegelijkertijd pleiten steeds meer gemeenten om houtstook aan banden te leggen vanwege de overlast die mensen kunnen ervaren. Houtkachels, zowel binnen als buiten, lijken niettemin populairder dan ooit, maar dat betekent dus niet dat je er lichtzinnig mee om moet gaan. Verantwoord stoken is een must. Door de Firemizer te gebruiken, maak je als consument een duurzamere keuze en kun je ook efficiënter stoken, én kosten besparen. Doordat je hiermee een derde van je haardhout bespaart, betekent bovendien dat er per saldo minder houtkap nodig is. Voor zowel de consument als het milieu is dat een voordeel.”

Onderzoek en goede ervaringen
Uit recensies blijkt dat consumenten het verschil duidelijk merken. Michel Clous uit Haarlem stookt geregeld en kan zich niet meer voorstellen dat hij geen Firemizer in zijn open haard heeft. ‘Het hout brandt gelijkmatiger en langer. Alles wat er over blijft, is een laagje hele fijne as op de Firemizer’. Ben IJsveld uit Amsterdam, die veel stookt, heeft vergelijkbare goede ervaringen. ‘Firemizer zorgt voor een betere luchtstroom, waardoor het vuur zich goed verdeelt. Ook verbruik ik minder hout. Het rendement is hoger en het vlammenspel is fascinerend verbeterd’.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Haardentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist