e-MatriX’ van Faber

winnaar ‘Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2019’

De Nationale Innovatie en Duurzaamheidsprijs Wonen 2019 is toegekend aan de elektrische Faber e-MatriX inbouwhaard, ontwikkeld en geproduceerd door Glen Dimplex Benelux uit Heerenveen. De jaarlijkse prijs wordt toegekend door het Voorlichtingsburo Wonen aan ontwikkelingen die zich onderscheiden op het gebied van innovatie in combinatie met duurzaamheid. Op 18 november is de toonaangevende innovatieprijs uitgereikt aan Erik Eising, CEO.

Als motivatie voor haar keuze noemt de jury, dat de elektrische e-MatriX ‘het originele van een houtvuur vrijwel geheel benadert’ en tegelijkertijd ‘zeer energiezuinig en niet belastend voor het milieu’ is. Daarmee past de winnende haard ‘uitstekend in de doelstelling van duurzame woonproducten’. Het vuurbeeld wordt door de jury ervaren als ‘verbluffend realistisch en overtuigend’ en de algehele introductie als ‘een toonaangevende stap’.

e-MatriX antwoord op actuele maatschappelijke vraagstukken
De e-MatriX haard is het antwoord van Faber op actuele maatschappelijke vraagstukken, zoals de gas-, CO₂- en stikstofproblematiek én verantwoord energiegebruik. Het warmtevrije vuurbeeld is de oplossing voor de afnemende warmtebehoefte in goed geïsoleerde, klimaatgestuurde huizen.
Omdat er geen schadelijke gassen vrijkomen is het mogelijk om van een haardvuur te kunnen genieten op plaatsen waar een gas- of houthaard niet (langer) mogelijk of gewenst is. Enkele voorbeelden zijn: binnensteden, hoogbouw-appartementen, gasvrije wijken of openbare gebouwen.

‘Vuur uit water’
De e-MatriX is een ‘full-size’ inbouwhaard waarbij het driedimensionale vuurbeeld ontstaat uit een combinatie van energiezuinig LED-licht en opwervelende waternevel. Haardhout, een gasaansluiting en een schoorsteen zijn niet nodig. Het lage stroomverbruik is te vergelijken met energiezuinige kamerverlichting en het gebruik van normaal leidingwater bedraagt hooguit enkele liters per etmaal. Het warmtevrije vuur heeft geen invloed op in huis aanwezige klimaatsystemen. De Faber e-MatriX is in meerdere uitvoeringen en afwerkingen verkrijgbaar en kan desgewenst zelfs worden geleverd met een onzichtbaar ingebouwde bij-verwarmingsunit (elektrisch), die langs het haardglas een stroom warme lucht de kamer in blaast.

Lof voor de ‘vele uitvindingen en innovaties’
Ook voor het 175 jarige merk Faber was er in het juryrapport veel lof: de jury prijst de ‘vele uitvindingen en innovaties’ die het merk in haar bestaan op haar naam heeft gezet, waardoor het (merk) ‘diverse energietransities succesvol heeft doorlopen. Nu duurzaamheid essentieel wordt, loopt Faber voorop in de ontwikkeling van elektrische haarden’. Ook het Faber kenmerkende uitgangspunt: ‘Van vuur moet je kunnen genieten’ werd genoemd. Complimenten, waarop de medewerkers van het merk bijzonder trots zijn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Faber haarden en kachels?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist