Barbas houthaarden

Unilux-6

Dankzij de geringe inbouwdiepte van 35 cm past de nieuwe Unilux-6 inzet haard óók in 'ondiepe' situaties, waar voorheen of anders geen houthaard mogelijk was. Met haar gevarieerde
collectie inzet-houthaarden biedt Barbas consumenten met een bestaand 'open vuur' een alternatief dat veel meer rendement en warmte oplevert. Veel open stookplaatsen zijn sindsdien voorzien van een inzethaard. Maar er bleven situaties waarin geen houthaard mogelijk was, omdat de beschikbare ruimte dat gewoonweg niet toeliet. De nieuwe Unilux-6 houthaarden passen wél bijna altijd en overal; in zowel nieuwe als bestaande situaties. Dankzij handige stelvoetjes, is de Unilux-6 van binnenuit altijd perfect waterpas te stellen.

Anders op verschillendefronten
Barbas biedt in de Unilux-6 lijn maar liefst acht modellen, in verschillende hoogte- en breedtematen. En net als bij grote broer Universal-6, is er keuze uit vier stijlvolle kaders; voor elke  woonstijl. Wie kiest voor een kaderloze uitvoering, kan de ombouw van de haard volledig naar eigen inzicht bepalen. Het klassieke kader, dat bij de Unilux-6 aan alle kanten even breed is, maakt een eenvoudige en nette plaatsing mogelijk in een bestaande situatie. De nieuwste trend, een verdiept kader, maakt van de haard en ombouw één geheel. De rand van 8 mm rond de haard maakt bij dit kader onderdeel uit van het toestel. Keuze vier is het stoere inbouwkader van 8 mm dik staal, waarbij de techniek onder de haard uit het zicht verdwijnt, wat een mooie minimalistische uitstraling geeft.

Interieur van beton keramiek
De Unilux-6 houthaarden hebben een dik beton keramisch interieur; een door Barbas in eigen beheer ontworpen binnenbekleding. Dit gewapende beton keramiek draagt bij aan een betere verbranding door de accumulerende werking. Hierdoor 'ontgast' het hout minder snel en ontstaat er een rustige en gelijkmatige verbranding.

Verdiepte stookbodem
Ondanks de geringe inbouwdiepte van slechts 35 cm, heeft de Unilux-6 een verdiepte stookbodem, waardoor extra stookruimte wordt ervaren. De verdiepte stookbodem is mogelijk door de aangepaste verbrandingstechniek via de linker- en rechterzijde van de haard. De stookbodem zelf bestaat uit 8 mm dik staal met een stookrooster voor de primaire verbrandingslucht-toevoer.

Meer keuzevrijheid luchttoevoer
Vanzelfsprekend besteedt Barbas veel zorg aan de verbrandingstechniek conform de laatste wet- en regelgeving. De Unilux-6 houthaarden kunnen de verbrandingslucht rechtstreeks uit de woonkamer halen. Deze lucht wordt dan via de voorzijde van de haard toegevoerd (open verbranding). Optioneel is de Unilux-6 geschikt om de verbrandingslucht van buiten te halen en via de
toevoerslang aan de onder- of achterzijde van de haard in de verbrandingsruimte te brengen (gesloten verbranding). Dit laatste is vooral een uitkomst voor de steeds beter geïsoleerde woningen van nu en biedt meer keuzevrijheid qua plaatsing.

Rookgas afvoer
Uniek is de aansluitmogelijkheid voor de rookgasafvoer op de schoorsteen. Door het uitgekiende ontwerp van de Unilux-6 kan deze naar wens via de boven- of achterzijde van het toestel worden aangesloten. Ook een diagonale aansluiting behoort tot de mogelijkheden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist