Barbas houthaarden

Unilux-3 en Eco-serie

BARBAS komt deze winter met nog meer ‘groene' gezelligheid op de markt. Met de introductie van maar liefst vier nieuwe houthaarden zorgt Barbas voor extra warmte tijdens de donkere en vooral koude dagen. Kruip lekker met je partner of een goed boek voor een van de nieuwe houthaarden uit de Unilux-3 of Eco serie. Een mooie bijkomstigheid: de haarden bieden niet alleen een knisperend vuurtje en veel warmte en gezelligheid, maar zijn ook nog eens ‘groen'. Door het geavanceerde verbrandingssysteem wordt een hoog rendement van maar liefst 78 procent bereikt. Dit in combinatie met zeer lage emissiewaarden maakt dat de haarden perfect passen in de natuurlijke kringloop van houtverbranding.Unilux-3 houthaarden: één model, twee afmetingen
De compleet nieuwe Unilux-3 lijn bestaat uit twee compacte inzet houthaarden: de Unilux-3 40 en de Unilux-3 55. De haarden zijn qua uiterlijk identiek aan elkaar, maar verschillen in grootte. Zo heeft de Unilux-3 40 een afmeting van 400 x 550 (b x h), en de Unilux-3 55 een van 540 x 660 (b x h). Beide haarden zijn kaderloos waardoor ze strak in de muur kunnen worden geplaatst. Dit zorgt voor een prachtige egale afwerking. Optioneel zijn er drie- en vierzijdige kaders beschikbaar waarmee de haarden een eigentijds en bij het interieur passend geheel vormen. De kaders zijn eveneens ideaal voor inbouw in ongelijke - bijvoorbeeld bakstenen - muren.

De haarden uit de Unilux-3 serie zijn voorzien van een grote deur met een zeer groot glasoppervlak voor optimaal zicht op het vuur. Daarnaast hebben de haarden uit de Unilux-3 serie een geringe inbouwdiepte. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor ‘ondiepe' bestaande situaties. De haarden kunnen sowieso in elke nieuwbouwsituatie worden geplaatst.

Ondanks de compactheid, blijven de haarden uit de Unilux-3 serie niet achter in warmteafgifte. De ruimte wordt heerlijk verwarmd en daarmee zorgt de Unilux-3 voor ultieme gezelligheid tijdens de koude wintermaanden.

Eco serie: vierkante, vrijstaande kachels
De nieuwe vrijstaande houtkachels uit de Eco-serie zijn een blikvanger in ieder interieur. In plaats van de traditionele ronde of ovale vorm van de vrijstaande kachel, hebben de Eco 40 en de Eco 55 een vierkant uiterlijk. Ook bij deze haarden zijn de modellen identiek aan elkaar en verschillen ze alleen in grootte. De Eco 40 heeft een zeer slank uiterlijk, terwijl de Eco 55 wat breder oogt. De haarden zijn voorzien van een boven- en achteraansluiting voor het rookkanaal. Hierdoor komen de Eco 40 en 55 in iedere situatie optimaal tot hun recht en kunnen ze praktisch overal worden geplaatst.

Beide toestellen kunnen worden uitgerust met een metalen bekleding van de mantel of met een spekstenen bekleding. Een unieke eigenschap van dit speksteen is dat het een hoge accumulerende werking heeft. Hierdoor wordt de warmte snel opgeslagen en vindt er een langdurige en gelijkmatige warmteafgifte plaats. Na het doven van de haard blijft deze nog twee tot drie uur stralingswarmte afgeven.

Ook de kachels uit de Eco serie bieden niet alleen warmte en gezelligheid maar zijn ook nog eens vriendelijk voor het milieu. Een fijn idee als je je voor de haard nestelt.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist