Garagedeuren

De opties op een rijtje

Een garage aan huis! De een gebruikt hem om een hoop extra bergruimte te creëren, de ander gebruikt hem om de auto te parkeren. Veilig achter gesloten deuren, waar hij beschermd staat tegen de elementen van buiten af. Kenmerkend voor een garage zijn de brede garagedeuren. Deze zijn er in verschillende uitvoeringen. We zetten ze ven op een rijtje voor je:

Sectionaal deuren
Dit type garagedeur wordt het meest toegepast bij particuliere woningen. Deze garagedeuren zijn opgebouwd uit horizontale panelen, ook wel ‘secties’ genoemd. De secties zijn gevuld met sterk isolerend materieel en worden met scharnieren aan elkaar verbonden, waardoor een groot deurblad ontstaat. Het blad wordt voorzien van rubberen tocht strips. Hiermee is de meteen de veelgemaakte keuze voor dit type deur verklaard: de hoge isolerende waarde. Eenmaal gesloten, is een sectionale garagedeur volledig water- en tochtdicht. Bovendien kunnen de panelen in alle denkbare uitvoeringen geplaatst worden. Hierdoor passen ze altijd bij de uitstraling van de rest van de woning.

Roldeuren
Ook roldeuren zijn veel voorkomend. Deze garagedeuren bestaan uit kleine lamellen, die het mogelijk maken dat de deur zich oprolt boven het deurgat. De lamellen zijn in elkaar gehaakt en vormen op die manier een deurblad. De bediening kan zowel handmatig als elektrisch.

Kanteldeuren
Enkele decennia geleden was een kanteldeur de meest gebruikte garagedeur. Een kanteldeur is niets anders dan een voorbewerkte staalplaat, die met behulp van een trekveer geopend en gesloten wordt. Bij nieuw- of verbouw worden kanteldeuren nauwelijks meer toegepast omdat bovengenoemde deuren veel praktischer zijn.

Een deurenspecialist kan alles vertellen over de verschillende soorten garagedeuren. Vaak beschikken zij over een showroom, waar de garagedeuren werken te bewonderen zijn. Bovendien wordt de montage uit handen genomen, waardoor je jarenlang plezier beleeft aan je garagedeur.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Garagedeuren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist