Dit zijn de voordelen van een sectionaaldeur

bij je garage

Ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur om je garage optimaal te beveiligen, isoleren én te beschermen tegen weersinvloeden? Dan is het zeker aan te raden je verdiepen in de mogelijkheden en voordelen van een sectionaaldeur. Wat dat precies inhoudt en wat die voordelen zijn leggen we in dit artikel uit.

Wat is een sectionaaldeur?
Voordat we de voordelen van een sectionaaldeur op een rijtje zetten is het natuurlijk eerst handig om uit te leggen wat het precies is en wat het verschil is met andere garagedeuren. Simpelweg gezegd is een sectionaaldeur een (meestal elektrische) garagedeur die is opgedeeld in panelen, oftewel verschillende secties. Vandaar ook de naam dus. Deze panelen zitten aan elkaar vast, maar kunnen door de losse secties wel licht naar binnen kantelen. Hierdoor kun je de deur in een rechte lijn omhoogduwen, en schuiven de panelen uiteindelijk aan de bovenkant horizontaal naar achter.

En wat daar nou zo handig aan is? We zetten de voordelen op een rijtje:

  1. Het bespaart ruimte

Een van de fijnste voordelen aan een sectionaaldeur is het feit dat je er ruimte mee bespaart. Doordat de deur niet uit één onbuigbaar vlak, maar juist uit kantelbare panelen bestaat kun je de deur recht omhoog duwen. Oftewel: je hoeft in én voor de garage geen ruimte vrij te houden om de deur te kunnen openen of sluiten. Kortom, je kunt je garage zo vol zetten als je zelf wil. Bij een garagedeur die uit één vlak bestaat is die vrije ruimte namelijk wel nodig om die zwaai te kunnen maken.

  1. Goed geïsoleerd

Ook ontzettend fijn aan sectionaaldeuren is het feit dat ze goed geïsoleerd zijn. Mits je er een van goede kwaliteit koopt natuurlijk, bijvoorbeeld bij BestelGaragedeur.nl. Deze deuren zijn uitgerust met rubberen lagen aan de zijkanten en onderkant, waardoor er geen vuil, water of tocht doorheen kan glippen. Daarnaast is het natuurlijk in de winter ook extra fijn dat de warmte hierdoor niet kan ontsnappen en in de zomer de warmte niet naar binnen kan.

  1. Het is veiliger

Doordat de deur die eerdergenoemde zwaai niet hoeft te maken is het ook een stuk veiliger om de deur te openen en te sluiten. Zeker als je de deur van binnenuit wil openen heb je geen zicht op eventuele personen, dieren of objecten die voor de garage staan die je zou kunnen raken.

Kortom, wat ruimtebesparing, isolatie én veiligheid betreft is een sectionaaldeur simpelweg de meest logische keuze.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Garagedeuren?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist