Tuinen van Appeltern

Lezing Michel Lafaille


Op 21 mei en 3 juni staat De Tuinen van Appeltern in het teken van ‘Leren kijken naar tuinen’. In de ochtend leert, voormalig begeleider en regisseur van Herman van Veen, tuinontwerper en schrijver, Michel Lafaille u hoe u meer uit uw tuin kunt halen door er anders naar te kijken. Met een boeiende lezing opent Lafaille uw ogen en groeit uw tuingeluk.

 

 

In de lezing op Hemelvaartsdag en woensdag 3 juni leert Michel Lafaille zijn luisteraars hoe ze naar tuinen kunnen kijken om er meer van te genieten. Hij zal niet zozeer vertellen over de planten of bomen die er in de tuin te vinden zijn, maar meer over hoe u die kunt gebruiken om bepaalde effecten te verkrijgen. Lafaille laat u zien hoe ruimtes gevormd worden. En hoe er, in de opeenvolging van de tuinarchitectuur, een verhaal wordt vertelt door de verschillende ruimtes die zich op een welbepaalde manier opvolgen.

 

Enkele onderwerpen die tijdens de lezing aan bod zullen komen zijn; de tuin als ruimte, de tuin als kunst en de tuin als erotiek. Michel Lafaille wil de toehoorders laten zien dat als ze op een andere manier naar bepaalde zaken kijken ze dan een betekenis krijgen die er schijnbaar eerst niet in te herkennen viel. Daardoor krijgen doodgewone zaken een extra inhoud en geven ze een betekenis aan onze relatie met de wereld om ons heen.

 

Michel Lafaille is gevormd als theaterregisseur én als tuinontwerper. Hij heeft diverse toneelregies gedaan in Vlaanderen en Nederland en is nadien tien jaar lang artistiek begeleider en regisseur geweest van onder andere Herman van Veen. Lafaille studeerde zowel in Brussel als in Velp. Naast zijn huidige werk als tuinontwerper is hij ook tuinfotograaf en schrijver van diverse tuinboeken. In de lezing zal zijn uitleg dan ook verlevendigd worden door heel veel van zijn foto’s.

 

De lezingen worden gehouden in De Tuinen van Appeltern. Michel Lafaille start om 10.00 uur en omstreeks 12.00 uur kunt u op eigen gelegenheid het tuininspiratiepark bezoeken en anders gaan kijken naar de vele modeltuinen. U kunt de theorie dus gelijk toepassen in de praktijk!

Kijk voor meer informatie op: www.appeltern.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist