Corian

super-surfaces tentoonstelling

Het sleutelthema tot de tentoonstelling focust op de lounge als overgangsruimte, maar de bezoeker wordt al voor het betreden van de expo in de juiste sfeer gebracht met de badkamer-set in het uitstalraam op straatniveau. Hier wordt het gebruik van DuPontTMCorian® in de welomschreven gedaante van thermoformed structural strips voor het eerst getoond.

De badkamerzone
Het uitgangspunt van dit concept is dat alle fundamentele onderdelen gevormd worden uit de achtergrond, in plaats van naderhand "toegevoegd" te worden. De suggestie van een badkuipzone die overvloeit in een bad/doucheruimte wordt opgeroepen. Het ontwerp herhaalt de syntax van strips uit DuPontTMCorian®, die uit de vloer in de wand en het meubilair te voorschijn komen. In bepaalde gevallen zijn de vides tussen de strips compleet, in andere worden ze verlicht met lampen of laten ze licht door (translucent).

The Feature wall
Wanneer je door de "CORIAN® super-surfaces" expo loopt is de indrukwekkende, centrale muur - deels ruimteverdeler, deels frame, deels raam - soms open, soms ondoorzichtig, waardoor de ruimte opgedeeld wordt en er doorheen ook een visuele link gelegd wordt.

De muur - die op een sokkel geplaatst is en in een boog doorloopt onder het plafond - rijst op uit de vloer om eerst de vorm aan te nemen van een zitplatform, opgebouwd uit strips thermisch gevormde DuPontTMCorian® strips en dan uitmondt in een verticale golf van fluctuerende strips, sequentieel gedraaid en van onderaan verlicht. De muur - die op een sokkel geplaatst is en in een boog doorloopt onder het plafond - rijst op uit de vloer om eerst de vorm aan te nemen van een zitplatform, opgebouwd uit strips thermisch gevormde DuPontTMCorian® strips en dan uitmondt in een verticale golf van fluctuerende strips, sequentieel gedraaid en van onderaan verlicht.

In het ontwikkelingproces voor de vormgeving van deze individuele strips, heeft AL_A een nieuw variabel gietproces op punt gezet dat elke strook DuPontTMCorian®strip versterkt tot een structureel, autonoom element dat alleen boven- en onderaan moet verankerd worden.

De "reis " die de bezoeker maakt langs en rond de muur, betrekt hem of haar in een visueel samenspel dat staat of valt met perceptie. De sprong die de parallelle lijn op het eerste gezicht maakt, kanaliseert de blik door de ruimte en schermt die soms ook af. Lokale klankeffecten dragen bij tot de zintuiglijke ervaring.

De keukenzone
Wie voorbij de muur wandelt naar de achterkant van de ruimte, wordt geconfronteerd met de conceptuele keukenzone - volledig vervaardigd met DuPontTMCorian® - die sinueus uit een achtergrond van strips vloeit. Langs achter wordt deze unit fel verlicht en gesuggereerd hoe leven en werken in de keuken als een inspirerende sensuele en tactiele ontmoeting kan ervaren worden.

Net zoals het badkamer environment, is deze setting een geïntegreerd totaalconcept waarin elk element voortvloeit uit en in elkaar.

The Shelving
Verder lopen langs de muur brengt je terug naar de voorkant van de ruimte die de vorm van een Multidimensionele schappenwand (shelving) gekregen heeft. Hier wordt afgerekend met de klassieke idee van een wandrek met horizontale leggers (planken). Voor dit concept is er andermaal gebruik gemaakt van verticale strips uit DuPontTMCorian® die (weg)draaien van de achterwand om een reeks van vides te vormen die geleidelijk aan het licht komen.

Andere karakteristieken
Aan de achterkant van de ruimte is een ontvangstzone voor de bezoekers aan de tentoonstelling voorzien, waar op een groot scherm een conceptuele animatiefilm van AL_A getoond wordt, die de inspiratie en het ontwikkelingsproces dat aan de basis ligt van het designconcept - van idee tot realisatie - in beeld brengt.

Op de muren zijn een aantal slagzinnen aangebracht , die de essentie bevatten van AL_A's design. Als contrast met de zuiverheid van de - bewust gekozen - witte kleur van DuPontTMCorian® (Glacier White) is geopteerd voor een in een fel, vibrerend en fluorescerend rood geschilderde muur en gelijkaardige lichteffecten.

De tentoonstelling omvat verder ook lampen en zitmeubelen van molo (design Stephanie Forsythe+ Todd MacAllen), vervaardigd met een gesofisticeerde honingraatstructuur uit DuPontTMTyvek® non-woven fabric.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist