vakbeurs Domotica & Slim Wonen

Uiterst geslaagde editie

De vijfde editie van de Beurs Domotica is geslaagd! Met 3400 deelnemers, 120 standhouders, verschillende presentaties bood Smart Homes een compleet programma op het gebied slimme technologische toepassingen en diensten voor de Woon-, Leef & Zorgomgeving. De beurs wordt niet alleen steeds professioneler met prachtige stands maar ook meer en meer divers. De verschillende themapleinen op het gebied van slimme zorg, energie, onderwijs en innovatie zorgden voor een aangename afwisseling. Winnaar Smart Homes Award 2010Het project Deken Baekershof in Schijndel is de winnaar van de Smart Homes Award 2010. Tijdens de eerste beursdag presenteerde Huis & Erf het Slimme zorgproject aan de onafhankelijke jury. Samen met twee andere  genomineerden; 'Nieuwbouw Ruijschenbergh' uit Gemert en 'De Posten' uit Enschede streden zij voor de derde editie van de Smart Homes Award. De jury verkoos het project in Schijndel boven de andere genomineerden omdat de
behoeften van bewoners binnen het gehele proces centraal stonden. Remco Klaasen, voorzitter van de jury: "In het gehele project is er gedacht vanuit de eindgebruiker van de voorbereiding tot en met de evaluatie. De oplossingen dragen bij aan de kwaliteit van wonen en leven van bewoners. Daarnaast is het gekozen systeem aanpasbaar voor eventuele extra toepassingen in de toekomst." In het woongebouw Deken Baekershof worden in totaal 55 appartementen gebouwd. Hierin zijn domotica en beeldschermcommunicatie geïntegreerd, 16 appartementen worden inmiddels ruim een jaar bewoond.

Noviteiten
IRS (Integrated Residential Services) maakte de eerste beursdag bekend verder te gaan onder de naam Niko Projects. Met deze naamswijziging laat de organisatie zien dat zij zich  vooral toelegt op het uitvoeren van projecten op het gebied van intelligente gebouwautomatisering voor comfort & zorg. De naam Niko Projects geeft ook de relatie weer met het Belgische moederbedrijf Niko Group, dat sinds dit voorjaar volledig eigenaar is van IRS.
De twee robots uit de Europese projecten Mobiserv en CompanionAble zorgden dit jaar voor een ware primeur op de beursvloer. Binnen deze projecten waarin Smart Homes participeert. vinden ontwikkelingen plaats op het gebied van sociale robotica om mensen te ondersteunen in hun dagelijkse leven ten behoeve van welbevinden, veiligheid, gezondheid en kwaliteit van leven. Daarnaast was er een speciale noviteitenroute te volgen met de laatste nieuwe

ontwikkelingen. Bosch Security presenteerde hier het nieuwe Personenalarmtoestel HTS62 waardoor de personenalarmeringsservice nog eenvoudiger en efficiënter kan. Het vernieuwde ANC IP Zorgcommunicatie platform van De Heer Medicom liet zien dat middels een unieke combinatie van RFID en IP kan een medewerker met behulp van een RFID tag aangemeld worden op de kamerunit waarna direct wordt ingelogd op het centrale zorgdossier.

KNX Professional Award
Naast de Smart Homes Award werd tijdens de tweede beursdag de KNX professional award uitgereikt. Het bedrijf Leertouwer won de prijs voor het slim koppelen via KNX van vele toepassingen in een luxe villa. Voorzitter Theo Mickers van KNX-Nederland overhandigde de prijs aan Henk Hazeleger van Leertouwer.

KNX is de wereldwijde standaard die het mogelijk maakt om verschillende componenten van gebouwautomatisering onderling te laten communiceren en al de componenten centraal te kunnen bedienen. KNX Nederland reikt jaarlijks een award uit aan de installateur of system integrator die volgens de collega KNX-Professionals dat jaar het beste project uitvoerde.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist