Somfy TaHoma

Uw hele huis onder controle waar u ook bent

Somfy, marktleider van motoren en besturingen voor o.a. buiten- en binnenzonweringen en rolluiken, brengt deze winter de TaHoma op de Nederlandse markt. De TaHoma is een router die via internet draadloos in verbinding staat met het huis. Door middel van de smartphone, tablet of pc kan de TaHoma worden aangestuurd en kan er een opdracht worden gegeven aan de verschillende toepassingen in en rondom het huis.

Home Motion
De TaHoma valt onder de Home Motion oplossingen, ofwel huisautomatiseringsoplossingen. Home Motion by Somfy houdt in dat alle elektrische voorzieningen in en rond het huis kunnen worden bestuurd via de afstandsbediening, laptop, tablet, smartphone of zelfs helemaal automatisch via sensoren of tijdklok. Alle Home Motion producten, zoals buitenzonwering, rolluiken, screens, raamdecoratie en gordijnen, tuinhekken en garagepoorten kunnen op een eenvoudige manier gezamenlijk worden aangestuurd.Een belangrijke stap om dit te bereiken is de ontwikkeling van de io-homecontrol technologie, een radiografische techniek met het 2-weg principe die het mogelijk maakt draadloos te communiceren onafhankelijk van weer, tijd en plaats. Deze technologie werkt volgens een 2-weg principe waardoor apparaten altijd feedback zullen geven na elke opdracht. In de praktijk betekent dat bijvoorbeeld bij het sluiten van een garagedeur, de rolluikmotor een signaal terug stuurt dat zegt: “Ik ben nu uitgerold en gesloten.” Dat geldt uiteraard ook voor de andere gemotoriseerde systemen.

Ook kunt u zogenaamde “scenario’s” programmeren. Hiermee kunnen gebruikers meerdere producten tegelijk effectief beheren. Een scenario stelt ieder onderdeel van een productengroep op hetzelfde moment in op de gewenste afstelling. De Scene “Goedemorgen” kan bijvoorbeeld de lamellen opentrekken in de keuken, de lichten aan doen in de badkamer en het alarm deactiveren, allemaal met één druk op de knop.

TaHoma
Door de TaHoma verkrijgt men nog meer comfort, veiligheid en vrijheid.

Comfort door met een smartphone, iPad of PC naar wens op elk moment en vanaf elke plaats verschillende toepassingen in huis omhoog en omlaag te laten gaan, te openen of sluiten, aan of uit te doen. Veiligheid door een scenario in te stellen waardoor het lijkt alsof men thuis is ook al is men ergens anders op de wereld. Op voorgeprogrammeerde tijden kunnen gordijnen of rolgordijnen geopend en gesloten worden. En vrijheid omdat door de ingestelde scenario´s het werk automatisch uitvoeren. U kunt elk zelf geprogrammeerd scenario eenvoudig aan of uitzetten, aanpassen of verwijderen. Ook weer via het internet met uw iPhone of iPad, voorzien van Somfy App, of gewoon vanachter uw PC.

Met de TaHoma router krijgen gebruikers de controle over:

• elektrische zonwering en rolluiken

• elektrische raambekleding en gordijnen

• elektrische (garage)deuren en hekken

• lichtschakelaars en dimmers

• thermostaten/HVAC-systemen (medio 2012)

• alarmsystemen (medio 2012)

Waar te koop?
De TaHoma is te verkrijgen bij de Home Motion Partners, een geselecteerde groep Somfy dealers. Zij kunnen de mogelijkheden demonstreren en hebben de kennis om alles goed te installeren. Via de Somfy website en de dealer locator vindt men de dichtstbijzijnde dealer.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist