Slimste Huis Alkmaar opent deuren

Een appartement boordevol ‘huistechnologie'

Op donderdag 25 september is aan de Noorderkade 218 in Alkmaar het Slimste Huis Alkmaar (SHA) geopend. Het Slimste Huis is een appartement dat volledig is voorzien van slimme huistechnologie, ook wel domotica genoemd. Het kwam tot stand op initiatief van Wmo-wethouder Anjo van der Ven (OPA) van de gemeente Alkmaar en Smart Homes, kenniscentrum voor Domotica & Slim Wonen. Samen laten zij mensen zien en ervaren dat technologie niet kil hoeft te zijn en het mensen kan helpen bij het langer zelfstandig thuis wonen.In het SHA kunnen mensen zelf ervaren dat er praktische, technische, hulpmiddelen zijn die langer thuis wonen vergemakkelijken. “Technologie en warmte gaan samen in het SHA, de
zorg wordt écht niet weggewuifd”, vertelt Corien van Berlo, algemeen directeur van Smart Homes. De demonstratiewoning zit vol met technische snufjes, maar allen zijn een middel die dienen tot een doel, namelijk: de mens, het zorgt ervoor dat die de baas in eigen leefomgeving blijft. “Het is dan ook de bewoner die bepaalt of technologie voldoende is of dat er zorg aan toegevoegd wordt”, aldus Van Berlo.

Tevens past het SHA in de aanpak van het Alkmaarse project Slimmere zorg, waarin de gemeente en zorginstellingen kennis delen. Verantwoordelijk wethouder Van der Ven vindt dat innovatie veel kansen biedt: “Technologie maakt thuis wonen comfortabeler voor iedereen. Technologie kan echt gezien worden als een goede vriend.”

Domotica
SHA is meer dan een showroom vol ‘domotica’. Het toont, naast robots, verbluffend slimme techniek en nu al toepasbare toekomstmuziek, hoe dienstverlening van buitenaf naadloos geïntegreerd kan worden in de woning. Tevens heeft de slimmigheid niet alleen betrekking op domotica, het betreft in het SHA ook bouwkundige zaken zoals brede deuren, het
ontbreken van drempels en stroeve vloeren in de badkamer.

Openingstijden
Het SHA is geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 18.00 uur te bezoeken,
zaterdags van 12.00 – 17.00 uur. Entree is € 5,- per persoon.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist