Samsung robotstofzuigers

Jet Bot AI+

Samsung kondigde eind juni de wereldwijde lancering aan van de Jet Bot AI+, na introductie van de slimme robotstofzuiger op CES 2021. De nieuwe robotstofzuiger optimaliseert het schoonmaken in huis door innovatieve en intelligente oplossingen. De Jet Bot AI+ wordt in juli gelanceerd in Nederland.

"We hebben met de Jet Bot AI+ een innovatieve stofzuiger die goed past in de lijn van connected apparaten. Niet alleen levert het goede prestaties, ook kunnen ze worden aangepast aan de uiteenlopende behoeften van onze consumenten", zegt Maxime Parein, Head of Marketing Huishoudelijke Apparaten bij Samsung Benelux. “We leggen met de nieuwe robotstofzuiger de lat nog hoger, mede door de revolutionaire detectietechnologie. Consumenten kunnen hun huis nu nog beter en efficiënter schoonmaken met behulp van de AI-gestuurde Jet Bot stofzuiger.”

Objectherkenning en AI van wereldklasse
De Jet Bot AI+ is 's werelds eerste robotstofzuiger met een actieve 3D-stereosensor. Daarmee kan het een groot gebied scannen om kleine en moeilijk te detecteren objecten op de vloer te vermijden (1). De 3D-dieptecamera - gelijk aan 256.000 afstandssensoren - kan obstakels van slechts 1 cm nauwkeurig detecteren (2). Deze revolutionaire detectietechnologie voorkomt dat het apparaat vast komt te zitten door kleine obstakels op de vloer.

Ook maakt de Intel AI-oplossing de Jet Bot AI+ uniek in zijn klasse. Met de slimme AI-oplossing die de objectherkenningstechnologie aandrijft, kan de robot nauwkeurig navigeren tussen objecten, apparaten en meubels op de vloer (3). Ook navigeert de robotstofzuiger naadloos tussen voorwerpen zoals kinderspeelgoed, blijft het op veilige afstand van delicate objecten zoals porseleinen vazen (4) en herkent het items zoals uitwerpselen van huisdieren, glazen en elektrische kabels.

De LiDAR-sensor haalt herhaaldelijk afstandsinformatie in de kamer op waarmee de robotstofzuiger de locatie nauwkeurig kan berekenen om de schoonmaakroute te optimaliseren (5). Deze technologie werkt goed in donkere ruimtes, zoals slecht verlichte kamers of op donkere plekken onder meubels. Op deze manier kan de robotstofzuiger een groter gebied schoonmaken met minimale dode hoeken (6).

Krachtige reiniging van begin tot eind
De Digital Inverter Motor van Jet Bot AI+ maximaliseert de zuigkracht en met de Intelligent Power Control-functie kan de nieuwe robotstofzuiger zelfs het type oppervlak identificeren dat moet worden gereinigd. Evenals de hoeveelheid stof die erop ligt. Met behulp van deze functie past het apparaat zijn zuigkracht automatisch aan.

De Jet Bot AI+ wordt geleverd met een groot aantal functies die zorgen voor optimale hygiëne, zodat stof veilig wordt vastgehouden en minder snel weer in de lucht terechtkomt. Het geavanceerde 5-laags filtersysteem vangt 99,99% (7) van het microstof op, inclusief deeltjes van 0,5 ~ 4,2 µm die gemakkelijk ontsnappen. Alle onderdelen en filters zijn wasbaar, zodat je ze makkelijk schoon kunt houden.

Met het Clean Station verzamel de Jet Bot AI+ vuil en haar in een stofzak van 2,5 liter. De stofzak hoeft slechts eens in de één tot drie maanden te worden vervangen (8). Na de stofzuigbeurt keert de robotstofzuiger automatisch terug naar het Clean Station. Daar maakt de Jet Bot AI+ zichzelf (9) leeg met behulp van Air Pulse-technologie met een meerlaags filtersysteem dat 99,999% van de fijne stof opvangt (10). Daardoor komt er vrijwel geen stof meer vrij in de lucht.

Handige reiniging voor probleemloos gebruik
Met behulp van de SmartThings-app kunnen gebruikers de Jet Bot AI+ op afstand bedienen en controleren (11). Zo kies je met de Select & Go-functie eenvoudig in of je één of meerdere kamers wilt laten stofzuigen. Ook kan je met de app no-go zones definiëren zonder dat daar fysieke barrières voor nodig zijn.

Daarnaast biedt de slimme robot ook Bixby-spraakherkenningsmogelijkheden (12). Daarmee kunnen gebruikers met spraakopdrachten sessies inplannen, van modus veranderen of zelfs naar het laatste nieuws of weerupdates vragen.

Met het Live Cleaning Report kunnen gebruikers de bewegingen van hun Jet Bot AI+ eenvoudig én in realtime volgen op een virtuele kaart van hun huis. Gebruikers kunnen zien waar er is schoongemaakt, de robot pauzeren of opdracht geven om te stoppen met schoonmaken. Nadat het schoonmaken is voltooid, kunnen gebruikers de geschiedenis controleren om te zien welke gebieden zijn schoongemaakt, hoe lang het heeft geduurd en welk pad de Jet Bot AI+ heeft gevolgd.

Een extra functionaliteit – de Jet Bot AI+'s Patrol Mode – maakt het mogelijk om met de camera aan de voorkant van de stofzuiger videobeelden live te streamen via de SmartThings-app. Zo kun je makkelijk de kamers controleren. Je kunt zelfs gebruikmaken van deze functie door middel van de planner. De smart unit maakt gebruik van een end-to-end encryptie, zodat videoclips alleen kunnen worden bekeken door een geautoriseerde gebruiker.

Dierenverzorging voor de moderne huisdierhouder
Voor alle gebruikers met huisdieren is er de SmartThings Pet-service. Deze service lanceert in augustus en stelt gebruikers in staat om te checken hoe het gaat met hun huisdier en op afstand voor ze te zorgen. Zo synchroniseert de SmartThings Pet-service met producten van PETKIT, een technologiebedrijf  dat slimme huisdierproducten ontwikkelt, waaronder de Element-voederserie en het COZY slimme huisdierhuis (13). Door de zorg voor huisdieren te integreren in een slim thuisecosysteem, ontdekt Samsung nieuwe mogelijkheden hoe consumenten leven en omgaan met hun huisdieren.


 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist