Gira smart home

Beter leven

Stroom- en stookkosten besparen? Meer veiligheid en comfort binnen je eigen vier muren? Dan loont het de moeite om de mogelijkheden van intelligente ‘Smart Home’ technologieën te onderzoeken. Slimme technologie maakt het leven gemakkelijker. Een Smart Home maakt wonen comfortabeler, veiliger en helpt kosten te besparen. Dit is geen toekomstvisie meer, maar al vaak bewezen.

Een specialist op dit gebied is Gira, dit Duitse familiebedrijf staat al bijna 120 jaar voor eersteklas Duitse techniek. “Wij zijn degenen met de schakelaars, maar we zijn ook zoveel meer dan dat”, zegt Hans Flier, directeur Gira Nederland.

Waar Flier op zinspeelt: Gira is ooit begonnen als schakelaar fabrikant. Tegenwoordig wordt het bedrijf beschouwd als een pionier op het gebied van intelligente elektrische installatie in de woning- en gebouwautomatisering. De smart home oplossingen van Gira kunnen ook eenvoudig worden aangestuurd met conventionele bedieningselementen zoals schakelaars of knoppen. Maar ook via een touchpanel, via de mobiele telefoon of zelfs via spraakopdrachten.

Gira en speciaal opgeleide en gediplomeerde elektriciens zorgen voor de techniek op de achtergrond. Zij zorgen voor de installatie, inbedrijfstelling en vooral de hoogste veiligheidsnormen van de technologie. Gira heeft al geruime tijd niet alleen meer oplossingen voor nieuwbouw, maar ook voor het voordelig achteraf inbouwen van smart home-technologie in bestaande gebouwen.

Slim geld besparen
Gezien de hoge elektriciteits- en stookkosten is energiebesparing aan de orde van de dag. Dit is ook in lijn met de bescherming van het klimaat. Smart home-systemen zijn inmiddels een onmisbaar onderdeel voor energiezuinig en duurzaam wonen. Licht, jaloezieën en verwarming kunnen centraal en automatisch worden geregeld – dit zorgt voor een optimaal binnenklimaat en energie-efficiëntie.

Hoever de automatisering moet gaan, bepaalt de gebruiker zelf: voor het slapengaan kan bijvoorbeeld met een vingerbeweging op de mobiele telefoon het licht in huis worden uitgeschakeld en de temperatuur worden verlaagd. Bepaalde scenario’s kunnen ook vooraf worden gedefinieerd. Dan gaan bijvoorbeeld de jaloezieën automatisch ’s ochtends omhoog en ’s avonds weer omlaag. Kan het nog slimmer? Genetwerkte sensoren zorgen voor een comfortabele temperatuur en geoptimaliseerd energieverbruik. Er wordt zelfs rekening gehouden met het weer, het tijdstip van de dag en het individuele dagritme van de bewoners.

Kenners leven comfortabeler
Met een Gira deursysteem hoef je niet van de bank af om bezoekers in beeld en geluid te ervaren, je hoeft er niet eens meer voor thuis te zijn. Voor familieleden of de postbode kan de voordeur op afstand worden geopend. Het blijft natuurlijk vergrendeld en wordt bewaakt door video voor ongenode gasten.

Hetzelfde geldt voor de bediening van zonwering, verlichting of bijvoorbeeld de muziekinstallatie. Hier kunnen ook individuele scenario’s worden ingesteld. Het commando “Start de thuisbioscoop!” betekent zoiets als: muziek uit, dim de lichten, laat de jaloezieën zakken en zet de televisie aan.

Gira Smart Home-systemen spreken voor zich. Mocht er toch een storing optreden, dan hoeft er in de meeste gevallen niet eens een monteur langs te komen. Probleemoplossing, onderhoud en service zijn ook snel mogelijk via toegang op afstand – natuurlijk via een gecodeerde, meervoudig beveiligde verbinding.

In plaats van de voordeursleutel te gebruiken, kun je nu eenvoudig met een vingerafdruk het appartement of huis betreden. Bewegingsmelders, automatische schakelaars en stopcontacten met LED’s zorgen voor slim wonen. Dankzij videobewaking via een netwerk kan het huis altijd in de gaten houden – ook als je niet thuis bent. Staat de verwarming wel uit? Tegenwoordig kan dit met moderne technologie ook onderweg worden gecontroleerd. Op verzoek is zelfs een stormbeveiliging inbegrepen: als het weerstation bijvoorbeeld hoge windsnelheden meet, gaan jaloezieën automatisch omhoog.

Benieuwd? Breng een bezoek aan het Gira Experience Center in Veenendaal, waar je het volledige assortiment kunt zien en Gira Smart Home kunt ervaren.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist