Elektrische gordijnen

compatibel met de rest van de domotica

Bij domotica werken diverse technologische elementen in huis samen om het leefgenot te verhogen, en de woning slimmer te maken. Door diverse toepassingen met elkaar in verband te brengen kun je een complete woning naar wens automatiseren. Het is daarbij wel van belang dat de diverse elementen met elkaar overweg kunnen. Zijn elektrische gordijnen compatibel met de rest van de domotica? En welke soorten van huisautomatisering worden het meeste toegepast? Dat kun je lezen op deze pagina.

Wat is domotica?

Bij domotica oplossingen wordt technologie gekoppeld aan diverse diensten, waarbij de kwaliteit van het leven wordt verhoogd. Domotica wordt ook wel huisautomatisering genoemd, de woningen worden vaak als “smart homes” bestempeld. Domotica toepassingen werden voorheen vooral ontwikkeld om het leven van senioren aangenamer te maken, maar iedereen kan profiteren van verschillende soorten huisautomatisering.

Populaire vormen van huisautomatisering

Er zijn vele mogelijkheden in de smart home, gelukkig hoef je niet alle toepassingen direct in je huis te plaatsen. De meeste opties werken autonoom, en kunnen desgewenst gekoppeld worden aan andere systemen. Zo zijn elektrische gordijnen compatibel met de rest van de domotica mits je voor de juiste oplossing kiest. Naast bediening op de apparaten zelf is het ook mogelijk om gebruik te maken van een (universele) afstandsbediening of van een app voor smartphone of tablet. Dit zijn enkele populaire toepassingen bij domotica woningen.

1. Monitoren van de thermostaat

De slimme thermometer is erg populair, je hebt als bewoner veel meer inzicht wat betreft het energieverbruik. Met deze informatie kun je zuiniger met de energie omgaan, wat niet alleen goed is voor het milieu, maar ook gunstig voor de portemonnee. De slimme thermostaat wordt vaak bediend met een speciale app.

2. Bediening van verlichting in huis

Steeds meer fabrikanten brengen slimme verlichting op de markt, lampen die op afstand in- en uit te schakelen zijn, te dimmen en met verschillende kleuren in te stellen. Je kunt elke ruimte op ieder moment een geheel uniek karakter geven met slechts een tik op het scherm van je smartphone of tablet.

3. Gebruik van elektrische gordijnen

Raamdecoratie is van groot belang in elke woning. Denk aan zonwering, isolatie, privacy en gewoon het uiterlijk van de ruimte, met gordijnen of rolluiken maak je elk interieur helemaal af. Door de raambekleding te voorzien van een motor kun je de gordijnen of rolluiken eenvoudig bedienen, met slechts een lichte aanraking of met een speciale afstandsbediening. In combinatie met een app kun je enorm veel instellen en meerdere systemen op afstand bedienen.

Elektrische gordijnen compatibel met de rest van de domotica

Wanneer je kiest voor domotica oplossingen is het verstandig om eerst te bepalen of de gekozen technologie voldoet aan standaard protocollen. Je zult doorgaans niet de complete woning in één keer “slim” maken, door rekening te houden met aanvullingen in de toekomst kun je ervoor zorgen dat apparatuur met elkaar werkt. Dit kan middels een centrale applicatie, daarnaast wil je niet dat draadloze signalen elkaar verstoren. Laat je daarom vooraf goed inlichten over de mogelijkheden van domotica, en de compatibiliteit met andere apparatuur.

Waar moet je op letten bij domotica?

Met deze aandachtspunten moet je zeker rekening houden bij het “upgraden” van de woning:

 

  • Betreft het een systeem dat alleen op zichzelf staand werkt, of is het systeem te koppelen aan andere domotica toepassingen?
  • Hoe is de service en ondersteuning, nu en in de toekomst? Betreft het een gevestigd merk en zijn het betrouwbare en gekeurde producten?
  • Hoe eenvoudig is het systeem te bedienen? Uiteindelijk is het de bedoeling dat slimme oplossingen het wooncomfort verhogen, niet nodeloos ingewikkeld maken.
  • Is er voldoende rekening gehouden met de veiligheid zoals bescherming tegen hacken of andere invloeden van buitenaf?

 

Informeer alvorens te investeren in domotica oplossingen naar de mogelijkheden, en de koppelingen die er gemaakt kunnen worden met andere systemen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist