DMi domoticasysteem

Escient Home Control

DMi D&M Europe heeft de lancering van Escient Zone aangekondigd, een uitzonderlijk krachtig, kosteneffectief, geïntegreerd domoticasysteem. De commerciele introductie van Escient Zone die deze maand plaatsvindt gaat gepaard met een uitgebreid programma aan productondersteuning en -training voor door DMi aangestelde installateurs.

De introductie van Escient Zone is de volgende mijlpaal in het ontwikkelen van een complete home entertainment- en domotica-oplossing van D&M's speciale installatie-divisie. Escient Zone completeert de laatste Ethernet- en WiFi-netwerk geschikte AV bronnen en bedienings-componenten van D&M's merken Denon, Marantz en Escient. Deze introductie stelt de door DMi aangestelde installateurs in staat om domotica systemen voor de residentiele markt aan te bieden die deze premium merken naadloos kunnen integreren.Escient Zone biedt een complete, hoogwaardige automatisering en bediening aan op een lager prijspunt dan huidige domotica systemen in de markt, wat ‘custom installers' in staat stelt om hun doelgroep voor geïntegreerde domotica te verbreden. Ook maakt dit het voor meer dealers mogelijk om volledige toegang te hebben tot één geïntegreerde domoticasysteem als alternatief voor het configureren van componenten van afzonderlijke fabrikanten. Dit biedt een eenvoudig te installeren en bedienen oplossing met producten die gegarandeerd goed met elkaar samenwerken.

DMi brengt Escient Zone op de markt tezamen met een compleet programma aan ondersteuning en training voor installateurs in alle Europese landen waar een exclusieve D&M CI-distributeur zit. Product training zal gegeven worden op basis van overeengekomen certificeringsniveau's, informatie over training en certificering kan worden verkregen via de lokale DMi vertegenwoordigers van de desbetreffende D&M-kantoren. Met Escient Zone maakt DMi het voor veel dealers mogelijk om de domotica-markt in te stappen. Training en ondersteuning zal hun helpen om volledige CI system integrators te kunnen worden.

Op hetzelfde moment is er een speciale website live gegaan - www.escienteurope.com - waarop all informatie op vermeld staat met betrekking tot alle producten en systemen.

Escient Zone is een geïntegreerd domotica en bedieningssysteem voor het bedienen van AV-apparatuur, verlichting, klimaat beheersing en beveiligingssystemen en biedt media management en een efficiënte wijze van programmeren met automatische gegenereerde gebruikersinterfaces voor TV-schermen en aanraak schermen, dit alles in een betaalbaar en gebruiksvriendelijk automatiseringsysteem.

Escient Zone is een 2-weg bedieningssysteem en kan daardoor ‘externe' apparaten en systemen bedienen en status feedback van ze ontvangen, inclusief bijvoorbeerd verlichtingssystemen, AV-receivers van Denon en Marantz en andere RS232- en IP-gestuurde systemen en apparaten.

De primaire systeemcomponenten bestaan uit een aantal systeemcontrollers voor infrarood en seriële bediening, relais uitgangen en contact ingangen met status waarneming en een compleet scala aan analoge en digitale aansluitmogelijkheden; inclusief USB, Ethernet en ingebouwde ZigBee server. De meest geavanceerde controller uit de range, de MC600, biedt daarnaast ook nog media management, met een 160GB interne hard disk en uitgebreide streaming mogelijkheden.

Afstandsbedieningen zijn er in de vorm van in-wall, bedrade en draadloze, touch screens en keypad. Voor AV-distributie zijn er matrix geschakelde meerkanaals versterkers, audio matrix switches en (draadloze) netwerkversterkers. Bediening van verlichting wordt mogelijk gemaakt via draadloze schakelaars, dimmers en in-lijn dimmers, en klimaatbeheersing middels een draadloze thermostaat.

DMi Brand Director Bert Kiggen zegt: "Met Escient Zone introduceren we een bedieningssysteem dat hoogwaardige, kosteffectieve middelen biedt voor de professionele installateur om volledige huisautomatisering en audio/video distributie te bieden met de nieuwste en vooruitstrevende componenten uit de productseries van Denon, Escient en Marantz, welke allen de allerhoogste kwaliteit en prestaties in de markt leveren voorzien van de allerlaatste features.

"We zijn enorm enthousiast over de lancering van Escient Zone die het voor DMi mogelijk maakt om integratie oplossingen te kunnen bieden voor het CI-kanaal, maar ook over het hoge niveau van prestaties, features en prijsvoordelen die Escient Zone biedt in vergelijking met de gevestigde orde van concurrerende systemen. Kritisch gezien is Escient Zone een ‘future proof' systeem dat op geaccepteerde standaarden is gebasseerd en daarmee geschikt is voor nieuwbouw als ook voor domotica projecten in bestaande woningen."

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist