Congres Domotica & E-Health

23 juni Evoluon Eindhoven

Binnen Nederland, maar ook in internationaal samenwerkingsverband worden flinke stappen gezet in de ontwikkeling van nieuwe technologie op het gebied van domotica en e-health. In Nederland blijkt vooral de provinciale aanpak heel succesvol. Zo hebben de provincies Gelderland en Noord-Brabant meerjaren programma's opgezet. Binnen deze programma's kregen verschillende projectpartners rondom langer zelfstandig thuis wonen projectvoorstellen voor een groot deel gesubsidieerd . Maar niet alleen het geld bleek belangrijk: ook het van elkaar leren en gezamenlijk de business case zoeken, waren essentiële succesfactoren. Dankzij de uitrol op grotere schaal kwamen de problemen van
implementatie, integratie en onderhoud boven water, die anders op laboratoriumschaal onzichtbaar blijven.Er zijn echter ook nieuwe ontwikkelingen, die meer dan de moeite waard zijn. Zo zien we steeds meer de kracht van serious gaming, waarbij de spelvorm gebruikt wordt om gedragsverandering of bewustwording tot stand te brengen. En met de nieuwe media blijkt dat in de zorg ook belangrijke voordelen gehaald worden in community vorming en het versterken van sociale contacten.

Dit congres belicht ontwikkelingen op het gebied van technologie ten behoeve van zorg en welzijn. Zowel vanuit een visie voor de toekomst als op basis van praktijkvoorbeelden. In de ochtend begint het programma met de visie van Actiz. Daarna krijgt u een blik in de toekomst op het gebied van robotica. Een verzekeraar geeft aan wat zijn rol op het gebied van domotica kan zijn. En tenslotte wordt nog eens stil gestaan bij het belang van interoperabiliteit van technische systemen.

Programma
Na een plenair ochtendprogramma met keynote sprekers als Aad Koster (Actiz), Maarten Steinbuch (Technische Universiteit Eindhoven) Marien Gramser (VGZ) en Ad van Berlo(Stichting Smart Homes) starten we in de middag het verdiepingsprogramma met 5 parallelsessies. Elke sessie bestaat uit 4 verschillende lezingen:
Parallelsessie 1: Ambient Assisted Living (AAL) in Nederland
Parallelsessie 2: Kleinschalig wonen met domotica
Parallelsessie 3: Praktijkcases Slimme Zorg Provincie Noord-Brabant
Parallelsessie 4: Praktijkcases Thuisgeven Provincie Gelderland
Parallelsessie 5: Gaming & Social Networking

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Domotica?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist