Zelf klussen?

Dit gereedschap is onmisbaar!

Ben jij van plan om je voortaan de diensten van een klusjesman uit te sparen en zelfs je eigen klusjes te gaan doen in huis? Dat is een mooi voornemen. We kunnen immers veel meer zelf dan we soms denken. Maar zonder gereedschap kom je natuurlijk niet ver. Daarom geven we je een lijstje van de belangrijkste gereedschappen die je kunt bestellen op Mastertools.nl.

Hamer

Het is natuurlijk voor de hand liggend, maar je zult hem maar vergeten. Bij veel klusjes moet gespijkerd worden en dan wordt het zonder hamer toch aardig improviseren. En dat komt dan ook niet de afwerking ten goede.

Stanleymes

Nuttig gereedschap hoeft niet veel te kosten. Tenminste, een stanleymes in een van de goedkoopste gereedschappen én er nuttig. Het mesje kan door van alles heen snijden en wanneer het mesje bot wordt, is het makkelijk te vervangen. Een alternatief is het nóg goedkopere afbreekmesje.

Boormachine

Hoewel boren best een beetje spannend kan zijn, vooral in muren, hoort het natuurlijk wel bij het zelf klussen in huis om ook zelf gaatjes te kunnen boren. Boren komen natuurlijk in allerlei soorten en maten, dus je moet wel een overwogen keuze maken voor de juiste boormachine die aansluit bij jouw behoeftes. Kies een boor die doet wat jij nodig hebt en vergeet niet een set bitjes erbij aan te schaffen.

Cirkelzaag

Je kunt natuurlijk met een handzaag aan de slag gaan. Maar dat kost niet alleen veel kracht, het levert ook niet het strakste resultaat op. Een cirkelzaag maakt zagen een stuk eenvoudiger en nauwkeuriger. Ga niet zomaar voor de goedkoopste, want die kan wat minder kracht hebben en dat levert alleen maar frustraties op.

Waterpas

Ook zoiets eenvoudigs: een waterpas. Tenzij je alles met een knikker wilt testen, is een waterpas onmisbaar. Je moet immers wel kunnen vaststellen of alles wat je maakt ook daadwerkelijk loodrecht is. Waterpassen bestaan er in grote en kleine formaten en hoeven niet duur te zijn.

Leidingzoeker

Ben je van plan te gaan boren in muren, dan kun je eigenlijk niet zonder een leidingzoeker als je wilt voorkomen dat je in een leiding boort. Niet alle leidingzoekers zijn echter gelijk. Met sommige kunnen je alleen elektrische leidingen opsporen, maar andere leidingzoekers kunnen ook hout- en staalconstructies in de muur, vloer of het plafond vinden. Kies voor die laatste, dan zit je altijd goed.

Dopsleutelset

Het vastdraaien van bouten en moeren is ook een wezenlijk onderdeel van het klussen. Het handigste gereedschap hiervoor is een dopsleutelset. Koop er zo een met wat verlengstukken en verschillende maten doppen. Zo kun je alle bouten en moeren in een handomdraai los- of vast draaien.

Veiligheidsbril

Een veiligheidsbril is natuurlijk geen gereedschap, maar bestel er toch maar een mee als je toch gereedschap gaat aanschaffen. Zo kun je je ogen beschermen wanneer je bijvoorbeeld met je cirkelzaag aan de slag gaat. Een klusser heeft immers ook goed werkende ogen nodig!

Met deze set gereedschap plus natuurlijk een fijne set schroevendraaiers, kun je al heel wat doen in huis. Het is even een investering, maar op de langere termijn bespaar je er gewoon geld mee door je eigen klusjes te doen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist