STIHL Steen- en betonzaag

GS 461

Nu lukt ook de moeilijkste zaagtaak op de bouwwerf in een handomdraai. Met de nieuwe GS 461 vervolledigt STIHL zijn assortiment bouwmachines met een machine die topprestaties levert voor het nat doorslijpen van bouwmaterialen zoals beton, natuursteen of rioolbuizen. Het uitzagen van vormen, hoeken en gaten tot een diepte van 40 cm gebeurt exact en snel met de universele steen- en betonzaag. De sterke 2-MIX-motor, de hoogwaardige diamantslijpketting en de robuuste geleider: alle onderdelen zijn door STIHL ontwikkeld en geproduceerd. Dat waarborgt hun perfecte samenwerking, met een sterke zaagprestatie als resultaat. Het bijzonder lage gewicht van 7,6 kg (motorunit) en het gebruiksvriendelijke design vergemakkelijken het werk bovendien aanzienlijk. Met de STIHL GS 461 staat een krachtige machine met een lange levensduur ter beschikking voor professionals gespecialiseerd in betonboringen en betonzaagwerken, ondergrondse werken, hoogbouw en professionals bij rampendiensten.

De nieuwe steen- en betonzaag van de fabrikant van motormachines uit Waiblingen zorgt voor duidelijk meer efficiëntie bij nieuwbouw- en renovatiewerken. Ze heeft een zaagdiepte van 40 cm en de mogelijkheid om exacte hoeken te kunnen uitzagen. Dankzij eigenschappen als deze kunnen in de hoogbouw in erg korte tijd taken worden gerealiseerd die tot nu toe een hoge voorbereidingskost en veel manueel werk vereisten. Bij ondergrondse werken en rioolwerken bewijst de 4,3 kW sterke STIHL GS 461 zich bij renovaties als een bijzonder ergonomisch gereedschap. De combinatie van de eigenschappen van de machine, zoals het lage gewicht, de doordachte plaatsing van de handgrepen en het progressief ontworpen trillingswerende systeem, resulteert in een erg goede hanteerbaarheid, en reduceert daardoor mogelijke gebruiksfouten en bespaart zo tijd en kosten op de bouw. De STIHL GS 461 vult de tot nu toe bestaande toepassingsmogelijkheden met de beproefde STIHL doorslijpers ideaal aan. Hiermee behoort de machine niet alleen tot de verplichte uitrusting van boor- en zaagbedrijven, maar mag ze nergens ontbreken waar er slijpwerkzaamheden zo kostenefficiënt en snel mogelijk moeten worden uitgevoerd.

Doordacht tot in de details
In de ontwikkeling van alle onderdelen van de STIHL GS 461 weerspiegelt zich de jarenlange ervaring van STIHL met de extreme vereisten van het steenzagen in het doorslijpsegment. Dit begint bij de STIHL 2-MIX-motor
met 1-in-4-kanaaltechnologie, die een hoog koppel biedt in een breed toerentalbereik. In vergelijking met conventionele STIHL tweetaktmotoren verbruikt hij hierbij tot 20 procent minder brandstof. Het luchtfiltersysteem met lange levensduur is perfect op de zware werkomstandigheden op de bouwwerf afgestemd en vangt ook fijn stof op. De HD2-luchtfilter realiseert een lange levensduur en is moeiteloos en zonder gereedschappen bereikbaar. Samen met de lange reinigingsintervallen worden de onderhoudskosten zo tot een absoluut minimum gereduceerd.

Exclusief zaaggereedschap

STIHL ontwikkelt de zaaggereedschappen voor zijn machines zelf - of het nu gaat om motorzagen of steenzagen - en produceert ze ook zelf. Een technische hoogstandje is de exclusieve STIHL diamantslijpketting 36 GBM, die zich onderscheidt door een lange standtijd en snel zagen zonder schokken. Dankzij de voorgeslepen diamantsegmenten is de STIHL GS 461 onmiddellijk klaar voor gebruik. De verhoogde drijfnokken garanderen een optimale aanzet bij het insteken en afkorten. De robuuste Rollomatic G-geleider zorgt met de interne watertoevoer voor koeling en voor het spoelen van geleider en ketting. De geharde loopbaan verlengt de levensduur. Dankzij de doelgerichte invoer van het water in de zaagspleet is daar een doeltreffende stofbinding gegarandeerd. De naar de railtop gerichte spoelwatersproeikoppen leiden het water efficiënt naar de sterk belaste plaatsen. De wateraansluiting en de waterdosering zijn rechtstreeks op de machine aangebracht.

Kwaliteit en service voor lange werktijden
Het slimme design, de solide afwerking en het perfecte samenspel van alle onderdelen van de STIHL GS 461 realiseren niet alleen een bijzonder sterke zaagprestatie, maar zorgen ook voor een lange levensduur onder de extreme werkomstandigheden bij het steenzagen. De onderhoudsvriendelijkheid en de optimale service-ondersteuning door het omvangrijke STIHL vakhandelaarsnetwerk ronden het voordelige en technisch sluitende totaalconcept af.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist