Envirobond biologisch voegzand

Onkruidbestrijding tussen tegels

Goed nieuws voor stratenmakers, hoveniers en doehetzelvers: Envirobond introduceert uniek, biologisch voegzand voor terrassen, tuin- en garagepaden dat onkruid geen kans geeft. Het nieuwe voegzand is een 100% natuurproduct en dus milieuvriendelijk. Het flexibele voegzand van Envirobond vermindert bovendien erosie en geeft mieren geen kans.

Geen gemier
Veel tuinbezitters hebben last van mosvorming, onkruid en mieren onder en tussen de bestrating. Dat komt doordat regulier voegzand in feite ‘los zand' is waardoor mos, onkruid en mieren zich gewoon een weg banen. Dat is niet het geval met het nieuwe voegzand van Envirobond. Dit zand wordt namelijk (onder invloed van water) een flexibele voeg waarbij binnen 24 uur volledige werking optreedt. Vervelende klusjes als onkruid verwijderen en (chemische) mierenbestrijding behoren dus definitief tot het verleden! De voeg blijft flexibel en is zelfherstellend. Als de voeg toch mocht scheuren (bijvoorbeeld door grondverzakking), herstelt hij zich door toevoegen van water of door regen. Grotere ‘gaten' kunnen met het biologisch voegzand ook eenvoudig worden gerepareerd.

Zand erover
Er zijn twee soorten verkrijgbaar in de kleuren grijs en beige. EnviroSTONE is geschikt voor voegen breder dan 10 mm en EnviroSAND is voor voegen tot 10 mm breed. Het nieuwe biologische voegzand wordt net als ‘gewoon' voegzand verwerkt. Wanneer het droog weer is, kun je aan de slag. Zorg voor een waterdoorlatende ondergrond. Na het leggen van de bestrating strooi je het voegzand op de tegels. Met een bezem verspreidt je het zand net zo lang totdat de voegen gevuld zijn. Met een bladblazer verwijder je het overtollige voegzand. Vervolgens besproei je de voegen met een fijne nevel. Wanneer deze verzadigd zijn, spoel je de bestrating met water schoon. Onder invloed van water wordt het natuurlijk bindmiddel geactiveerd en treedt binnen 24 uur optimale werking op. In de meegeleverde gebruiksaanwijzing staat een en ander duidelijk omschreven.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist