Een freesmachine kopen?

Hier moet je op letten

Als (professionele) klusser weet je waarschijnlijk dat goed gereedschap essentieel is om het werk zo goed mogelijk te doen. Hierbij is een freesmachine een apparaat dat niet mag ontbreken bij bijna elke klus. Hiermee zorg je namelijk voor precieze uitsnede bij lastige vormen. In dit artikel lees je waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van de juiste freesmachine, zodat jouw project geschikt is voor het juiste doeleinde.

#1. Project
Wanneer je gaat kijken naar welke freesmachine geschikt is voor jouw project is het allereerst belangrijk om te weten waarvoor je het wil gebruiken. Wil je bijvoorbeeld metalen onderdelen frezen? Wil je houtbewerkingstaken uitvoeren of juist een ander materiaal? Zo is het goed om te weten dat een bovenfrees de meest gebruikte freesmachine is. Je kunt hier namelijk nauwkeurig mee werken en verschillende vormen mee frezen. Een lamellen freesmachine is bijvoorbeeld geschikt voor hout en een muurfrees kun je gebruiken om onder andere draden in de muur en leidingen weg te werken. Daarnaast is een kantenfrees bedoeld om randen, sculpturen en andere groeven mee te frezen. Ook is er een multifrees waarmee je diverse soorten klussen kunt klaren. Hierdoor weet je wellicht beter wat voor een tool jij kunt gebruiken bij jouw eigen project.

#2. Vermogen en snelheid
Een ander belangrijk aspect van een freesmachine waar je rekening mee moet houden is het vermogen en de snelheid van het apparaat. Dit wordt meestal gemeten in wattage. Hoe hoger de wattage aangeeft hoe krachtiger het apparaat meestal is. Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de snelheidsinstellingen van de machine. Wanneer je de freesmachine namelijk gemakkelijk kunt aanpassen beschikt het over meer controle tijdens het frezen. Wil jij een freesmachine kopen? Zorg dan dat je hier allemaal rekening mee houdt!

#3. Kwaliteit en nauwkeurigheid
Wanneer je op zoek gaat naar een goede freesmachine is het ook goed om rekening te houden met de kwaliteit en nauwkeurigheid van de machine. Wil je de freesmachine intensief gebruiken? Dan is het van belang om te investeren in een goede machine van kwaliteit. Ook is de nauwkeurigheid belangrijk. Zorg ervoor dat de machine stevig is om de trillingen te minimaliseren. Vergeet niet om te kijken naar de aanwezigheid van een fijnafstellingssysteem. Hiermee kun je namelijk de hoek en de diepte nauwkeurig instellen.

#4. Veiligheid
Als laatste is het belangrijk dat je ten alle tijden aan je eigen veiligheid denkt wanneer je bezig gaat met een freesmachine. Denk hierbij aan het werken met de juiste gereedschappen, maar ook aan het dragen van beschermende kleding bijvoorbeeld. Tip: kijk ook of jouw nieuwe freesmachine een noodstop bevat. Hierdoor weet je zeker dat je veilig aan de slag kunt gaan.

Heel veel succes met het uitzoeken van de juiste freesmachine.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist