Bosch verfspuitsysteem

SprayControl

Een schitterende laklaag op gladde of sterk gestructureerde oppervlakken: doe-het-zelvers realiseren dit met het verfspuitsysteem PFS van Bosch drie maal sneller dan met de traditionele en moeilijk te gebruiken verfborstel. Rolluiken, deuren, tuinhekken en houten speelgoed worden op die manier snel opgefrist. Zelfs om planten behoedzaam te besproeien is het systeem uitermate geschikt.

De nieuwe spuitpistolen van Bosch werken namelijk met de „SprayControl"-technologie, een laag druksysteem. Bij het spuiten richt een luchtmantel de verfnevel optimaal, zodat de gebruiker tot 15 procent minder verf nodig heeft. Bovendien versnelt de luchtstraal het droogproces, zodat er geen verfnaden ontstaan en er al snel een tweede laag kan worden aangebracht. Zelfs een beginner krijgt hier meteen perfecte resultaten mee.

De gebruiker stelt de optimale hoeveelheid verf in via een regelwieltje op de schakelaar van het spuitpistool. Uiterst vloeibare stoffen, zoals vernis, beschermingsproducten voor hout en planten, beits, olie of grondverf worden onverdund verwerkt. Bij acryl- of lakverf verdunt de gebruiker het product door er 10% oplosmiddel aan toe te voegen, tot er een perfect kleurbeeld ontstaat bij een verftest.

De bediening van de apparaten is zeer eenvoudig. Alle onderdelen die met verf in contact komen worden zonder extra gereedschap gemonteerd, volgens het SDS-principe. Daardoor kan er eenvoudig van verf veranderd worden en is het spuitpistool uiterst schoonmaakvriendelijk. Als het werk even onderbroken wordt plaatst de gebruiker het spuitpistool gewoon in de parkeerpositie. Voor het spuiten van oppervlakken van diverse groottes zijn er verfcontainers met een inhoud van 600 en 800 milliliter verkrijgbaar.

Ook de schoonmaak van het verfspuitsysteem is een snel geklaarde klus. Het volstaat meermaals te sproeien met een verdunningsmiddel - water of oplosmiddel - tot men een heldere vloeistofstraal krijgt. Daarna worden de verschillende onderdelen apart gereinigd. Een ander leuk voordeel is dat deze PFS-apparaten geluidsarmer zijn dan de zogenaamde spuitsystemen zonder lucht.

Bosch biedt dit verfspuitsysteem in drie verschillende versies aan:

- De PFS 55 is een manueel systeem. Het is optimaal geschikt voor klein tot middelgroot werk. De geïntegreerde regeling van de verfhoeveelheid kan continu worden bijgesteld via het regelwieltje in de schakelaar.

- De PFS 65 is een compact, draagbaar systeem. Het geringe gewicht van het spuitpistool en de flexibele luchtslang garanderen eenvoudig werk, ook op moeilijk toegankelijke plekken of boven het hoofd. Na het werk wordt de slang comfortabel in het basistoestel weggeborgen.

- De PFS 105 E is een flexibel, mobiel systeem met elektronische regeling van de hoeveelheid lucht om aan het materiaal aangepast te sproeien. Dankzij het lichte spuitpistool en de drie meter lange luchtslang kan er in diverse posities even comfortabel worden gewerkt. Het basistoestel met wieltjes beschikt over een doordacht opbergsysteem voor de luchtslang. Die elektronische regeling van de luchthoeveelheid maakt het mogelijk om de verfnevel bij te stellen. De hoeveelheid verf kan in vier stappen worden ingesteld aan de schakelaar van het spuitpistool.

Bij alle PFS-apparaten levert Bosch seriematig een DVD met tips voor het gebruik van de diverse systemen. Alle apparaten zijn conform de Europese richtlijnen EU-VOC, alsook de vanaf het jaar 2010 geldende voorschriften.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist