Bosch klopboormachines

Compact design, groot vermogen

Bosch brengt een nieuwe serie klopboormachines op de markt, die compacter en handzamer zijn dan hun voorgangers. Om voor doe-het-zelvers de keuze bij de bouwmarkt gemakkelijk te maken, is er voor elk soort gebruiker een passende machine: ‘Easy', ‘Universal' en ‘Expert'.De drie compacte klopboormachines van Bosch onderscheiden zich door hun ergonomische vormgeving met brede softgrip, waardoor ze makkelijk in de hand liggen. Daarnaast maakt de Bosch Electronic-toerentalregelaar het mogelijk om te boren in alle soorten materiaal door het aanpassen van het toerental. De nieuwe klopboormachines zijn uitgerust met of voorbereid voor een nieuwe, krachtige geïntegreerde stofafzuiging. Bij het boren in woonruimtes blijven vloerbedekking, behang of bekleding zo altijd stofvrij. De stofafzuiger heeft meer zuigkracht dan zijn voorgangers en kan met één snelle beweging worden geopend en geleegd.

Easy
De Easy-klopboormachines van Bosch zijn het ideale gereedschap voor mensen die maar af en toe hoeven te boren of te schroeven. Ze zijn ongeveer 20 procent kleiner dan hun voorgangers en daarmee de kleinste in hun soort. Bosch heeft twee Easy-modellen: de PSB 500 RE en de PSB 500 RA met geïntegreerde stofafzuiging. Ze hebben een krachtige motor van 500 watt die 48.000 slagen per minuut levert. Het boorbereik is maximaal tien millimeter diameter in beton, maximaal 25 millimeter in hout, en maximaal 8 millimeter in staal. Boren en bits kunnen snel worden verwisseld.

Universal
De Universal-klopboormachines van Bosch zijn ontworpen voor praktische doe-het-zelvers die ook de wat gecompliceerdere klussen zelf ter hand nemen. De drie Universal-modellen hebben een vermogen van 650 watt of 750 watt. Het boorbereik is maximaal 14 millimeter in beton, maximaal 30 millimeter in hout en maximaal 12 millimeter. De compacte Universal-klopboormachines zijn gemakkelijk in het gebruik dankzij de snelspanboorhouder met Auto-Lock en het Bosch Constant Electronic-systeem dat zorgt voor een constant toerental, ook onder belasting. Door het vooraf instelbare toerental kan de gebruiker voor elke klus het optimale toerental instellen.

Expert
De Expert-klopboormachines van Bosch voldoen aan de hoge eisen van ervaren doe-het-zelvers. Ze hebben een krachtige motor met een vermogen van 850 of 1000 watt, een draaimoment van 46 tot 60 newtonmeter en een toerentalinstelling. Het boorbereik is 18 tot 20 millimeter in beton, 40 millimeter in hout en 13 tot 16 millimeter in staal. Wat de Expert modellen uniek maken, is de dubbeltoerige aandrijving. Net als bij de auto onderscheidt stand 1 zich door een laag toerental en een hoog draaimoment (= langzaam, veel kracht). Stand 2 combineert een hoog toerental met een gering draaimoment (= snel, weinig kracht). Daarnaast beschikken alle Expert-klopboormachines over een snelspanboorhouder met Auto-Lock om ervoor te zorgen dat de boorbits goed vast blijven zitten. De machines met 1000 watt beschikken over metalen snelspanboorhouder met een wolfraam-carbide bek en het Bosch Constant Electronic-systeem voor een constant toerental onder belasting.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist