Black en Decker doe het zelf apparatuur

ASD18 - Autosense 18V

BLACK+DECKER™ maakt het werk van de gepassioneerde doe-het-zelvers weer wat eenvoudiger dankzij de Autosense™ technologie: een schroef-/boormachine die zelf de juiste koppelinstellingen selecteert en in de schroefstand automatisch stopt wanneer de schroefkop het materiaal raakt. Zo bespaar je tijd en moeite bij elke klus en kan je vanaf nu snel, eenvoudig én uiterst nauwkeurig schroeven. De gebruiker schakelt gewoon om naar de schroefmodus en de Autosense technologie doet de rest!

Vergelijkbaar met de verschillen tussen een handgeschakelde of een automatische auto, zorgt de Autosense technologie dat de instellingen van de machine aangepast zijn aan de taak. Je hoeft dus niet meer zelf te ‘schakelen’.

Maar de Autosense technologie maakt de klus niet enkel makkelijker, het zorgt ook voor een betere afwerking. Omdat je steeds met de juiste instellingen werkt zijn schuin of te diep ingeschroevde schroeven en beschadigde materialen verleden tijd.

Laten we het hebben over koppel
Wat is koppel? Koppel is een eenheid van draaikracht en geeft aan hoe hard een schroefmachine moet werken om een schroef ver genoeg in het materiaal te draaien. Het benodigde koppel voor het indraaien van een schroef neemt toe naarmate de schroefkop dichter bij het oppervlak komt. Daarom kan het bij een standaard schroef-/boormachine zo zijn dat de gebruiker tijdens het indraaien van schroeven de koppelinstelling verschillende keren moet bijstellen om de schroef verzonken in te kunnen draaien – dit kan vooral een probleem vormen bij langere schroeven.

Hilde Verbeek, Brand Manager BLACK+DECKER Power Tools Benelux vertelt, “Onderzoek heeft aangetoond dat doe-het-zelvers gefrustreerd raken door de complexiteit van mechanische slipkoppelingen. We hebben ons gericht op het vereenvoudigen van deze schroef-/boormachine, net zoals een automaat bij een auto het rijden eenvoudiger maakt. Onze doelstelling voor de Autosense technologie is het voorkomen van onzekerheid en doe-het-zelvers de mogelijkheid te geven hun doe-het-zelfprojecten met meer vertrouwen af te ronden – altijd met een beter resultaat.”

“Dankzij Autosense technologie is het handmatig instellen volledig overbodig geworden. De intelligente elektronica binnenin het gereedschap berekent automatisch hoeveel koppel nodig is voor het nauwkeurig schroeven. Hierdoor vervalt de gebruikelijke ‘trial & error’ en vermindert de kans op materiaalschade of kostbare fouten. Dit bespaart gebruikers veel tijd en ongemak, waardoor ze meer kunnen genieten van de leuke dingen".

Om schroeven te verzinken tot onder het oppervlak – bijvoorbeeld bij het aanbrengen van panelen waarbij de gaten worden dichtgeplamuurd en daarna worden overgeschilderd – is er de handige "diepteregeling". Nadat de schroef is verzonken en de schroef-/boormachine stopt met schroeven, kan de gebruiker de trekschakelaar gewoon ingedrukt houden. De schroef draait dan een aantal keren snel een kwartslag door tot de gewenste diepte is bereikt.

In de boormodus kan de Autosense schroef-/boormachine als een gewone boormachine worden gebruikt. Net als met de andere intuïtieve BLACK+DECKER producten, hebben de Autosense schroef-/boormachines tevens de slimme Autoselect® technologie. Zo halen we het giswerk uit de doe-het-zelf. Je hoeft enkel te kiezen voor boor- of schroefmodus en de Autoselect® technologie zorgt voor het beste resultaat bij beide taken.

De Autosense schroef-/boormachine is overigens ook de meest compacte BLACK+DECKER schroef-/boormachine van het moment. Deze kleine en lichte schroef-/boormachine is eenvoudig te gebruiken en heeft een krachtige 18V* lithium-ion accu voor een langere gebruiksduur. Bij drukke doe-het-zelfwerkzaamheden hoeft de gebruiker zich geen zorgen te maken over een leeg rakende accu, de handige laadtoestandsindicator laat zien hoeveel lading over is tot de accu weer moet worden bijgeladen of gewisseld. Verder zorgt een handige LED-werklamp voor goed zicht bij het werken in donkere ruimten of in krappe hoeken, terwijl de slipvaste softgrip-greep en variabele trekkerknop voor toerentalregeling de gebruiker maximale controle over het onderhanden werk geeft.

Dubbele Plus X Award voor BLACK+DECKER Autosense
The BLACK+DECKER Autosense 18V schroef-/boormachine heeft een prestigieuze Plus X Award ontvangen voor de uitzonderlijke innovatie, hoge kwaliteit, gebruiksgemak en de functionaliteit. Daarnaast is het beoordeeld als beste product van het jaar 2014 in de categorie accuschroef-/boormachines.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Doe het zelf?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist