Vitra Sofa

Place

"Super Normal" - dat was de programmatische titel die Jasper Morrison twee jaar geleden gaf aan een tentoonstelling - en publicatieproject dat hij samen met zijn Japanse collega Naoto Fukasawa had opgezet en waarbij het de bedoeling was om modellen voor designoplossingen te presenteren. Aan de hand van 204 geselecteerde objecten - het spectrum reikte van anonieme vormgeving, designklassiekers en werken van collega's tot eigen ontwerpen - maakten Morrison en Fukasawa hun standpunt op het gebied van vormgeving en ethiek binnen de internationale design-community aanschouwelijk. "Super Normal" is een manifest tegen de heersende designhype en een pleidooi voor qua vorm ingetogen, bruikbaar en verantwoordelijk design.



Super normaal - dat is inderdaad de uitstraling van veel van Jasper Morrisons werken - in ieder geval bij de eerste aanblik. Dat heeft niks te maken met een gebrek aan creativiteit, maar is een weergave van Morrisons designgevoel. In plaats van naar aparte vormoplossingen te zoeken, houdt hij zich intensief bezig met toegepaste en beproefde designoplossingen, die hij door ze opnieuw te interpreteren, verder te ontwikkelen of te verfijnen - hetzij qua vorm of constructie - in zekere zin revitaliseert en een nieuwe geldigheidswaarde verschaft.
Jasper Morrisons laatste ontwerp voor Vitra Home is daarvan een perfect voorbeeld.

Place Sofa, 2008
Met de Place Sofa herinterpreteert Jasper Morrison een op de markt wijd verspreide typologie in een nieuwe vorm: de moderne, lage en zich horizontaal profilerende sofa van hoofdzakelijk Italiaanse oorsprong. Door zijn zorgvuldig gekozen proporties, gemis aan decoratieve details en het hoge zitcomfort voldoet de Place Sofa bovendien aan alle kenmerken van deze populaire categorie meubels, die hier in hun zuiverste vorm worden samengevoegd.

Karakteristiek voor de Place Sofa zijn de brede, volumineuze kussens met hun zacht afgeronde randen. In samenspel met een naar verhouding lage rugleuning benadrukken ze de horizontale uitstraling die nog eens wordt geaccentueerd door een exact uitgevoerde, doorlopende plint. Jasper Morrison ziet zoveel mogelijk af van het gebruik van naden, waardoor de hoogwaardige stoffen en leer op grote oppervlakken goed tot hun recht komen. Een complexe interne schuimopbouw met erop liggende met polyurethaanstaafjes en veren gevulde kamerkussens, verleent de kussens een aangenaam zacht zitcomfort.
De Place Sofa omvat alle voor een universeel inzetbare woonsofa vereiste varianten - door de beschikbare elementen kunnen naast een driezitter en een tweezitter ook hoekoplossingen worden samengesteld. Deze kunnen bovendien ook met een Chaise Longue evenals een Ottoman worden aangevuld.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist