Thonet stoelprogramma

Uitbreiding 404


Stefan Diez ontwierp in 2007 voor Thonet een eigenzinnig en markant houten stoel model 404F, gebaseerd op het historisch houtgebogen model 209. Naast dit bredere model met armleggers (404F), is het programma nu uitgebreid met een smallere variant stoel (404) en de 1404 tafel, die perfect past bij het stoelprogramma. Inspiratie voor model 404 haalde Diez uit de beroemde Weense koffiehuisstoel model 214.

 

 

1404 tafelprogramma

Geheel nieuw is de 1404 tafel, perfect passend bij het stoelprogramma.

De tafel is momenteel verkrijgbaar in een rechthoekige (180x90, 160x80, 120x80), vierkante (90x90, 80x80) en ronde (doorsnede 80 of 120) uitvoering. Alle tafels zijn 74 cm hoog. De tafelpoten zijn slechts met twee schroeven aan het blad bevestigd, waardoor de tafel gemakkelijk te demonteren is. Een speciale constructie onder het tafelblad zorgt voor de stabiliteit.

 

Het 404 stoelprogramma

Gebogen stoelpoten en armleuningen komen samen in een ‘knoop’ in het onderste deel van het zitvlak. Moderne houtvormtechnologie maakt de daarvoor noodzakelijke versteviging van het zitvlak mogelijk. Voor het bevestigen van het zitvlak aan de poten zijn geen schroeven gebruikt. Bij het achteroverleunen veert de rugleuning aangenaam mee. Bij beide modellen zijn de zitting en rugleuning van gevormd hout vervaardigd en poot- en rugleuningbalk van gelaagd hout. De smalle variant 404 is uitstekend geschikt voor kleinere ruimtes en keukens, maar ook bedrijfskantines en openbare ruimtes, waar spaarzaam met ruimte moet worden omgegaan.

 

De stoelen onderscheiden zich in grootte en details. De smallere variant is 78 cm hoog (zithoogte 45 cm), 49 cm breed en 51 cm diep. De 404F is 78 cm hoog (zithoogte 45 cm), 60 cm breed en 54 cm diep.

 

Kenmerken 404- programma

Het programma-404 wordt gekenmerkt door het uitgesproken lijnenspel, de fijne details en het hoge zitcomfort. Het resultaat is een eigenzinnig iconisch ontwerp met archetypische trekjes, dat het erfdeel van Thonet verbindt met moderne knowhow. De stoelen en tafels zijn gemaakt van beukenhout en leverbaar in naturel en in de beitstinten donkerrood, zwart, olijfgroen, citroengeel en wit. Tijdens de productie wordt spaarzaam omgegaan met hulpbronnen.

 

Stefan Diez

Stefan Diez is in 1971 in Freising (Duitsland) geboren. Na cursussen in architectuur en een meubelmakersopleiding studeerde hij Industrieel Ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Stuttgart. Van 1996 tot 2002 was hij in Stuttgart eerst assistent van Richard Sapper, later in München van Konstantin Grcic. In januari 2003 opende hij zijn eigen studio in München. Hij is werkzaam op het gebied van productie- en expositiedesign, o.a. voor Authentics, Biegel, Flötotto, Merten, Moroso, Schönbuch, Thonet en Wilkhahn. Zijn werk is onderscheiden met talrijke prijzen, waaronder verscheidene Red Dot Awards, IF Product Design Awards en speciale prijzen voor materiaalinnovatie. Stefan Diez was en is vertegenwoordigd in talrijke exposities in musea en op beurzen. Hij geldt als een van de meest innovatieve en veelbelovende designers van de jongere generatie in Duitsland.


Kijk voor meer informatie op: www.thonet.nl

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist