Thonet

stoel 118

Een goed ontwerp beschikt over aanpassingsvermogen. In lijn met deze opvatting voegt Thonet nu armleuningen toe aan de ‘Offenbacher stoel’ van Sebastian Herkner, die in 2018 werd geïntroduceerd. Het nieuwe model 118 F is minimalistisch en eerlijk, rank en verfijnd en biedt tegelijkertijd extra comfort. De elegante houten stoelserie 118, met ook twee barstoelvarianten, zorgt met zijn duidelijke lijnen voor een subtiele elegantie in elke ruimte: rond de eettafel thuis, maar ook in de horeca en in ruimtes voor het nieuwe werken, zoals coworking spaces. De serie is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen: met gebeitste of hoogglans kleuren en met een voorgevormde zitting van multiplex, een beklede zitting of een zitting van gevlochten riet.

Met zijn stoelserie 118 voor Thonet put Sebastian Herkner uit de rijke traditie van het bedrijf: op basis van de aanpak die Michael Thonet al in het midden van de 19e eeuw ontwikkelde, reduceert ook Herkner zijn stoel tot zo weinig mogelijk onderdelen. Tegelijkertijd creëert hij duidelijke vormen en geraffineerde details. De stoelpoten – aan de achterkant afgerond en aan de voorkant gekenmerkt door subtiele randen – hebben ook in de nieuwe fauteuilversie dezelfde trapeziumvorm als de zitting, die zo kenmerkend is voor Thonet. De hellingshoek van de rugleuning is perfect afgestemd op de zitting. “De 118 met armleuningen is de logische vervolgstap in deze zeer gewaardeerde en populaire serie”, aldus Norbert Ruf, Creative Director en algemeen directeur bij Thonet.

Door de toevoeging van armleuningen van van gebogen hout biedt dit nieuwe model maximaal comfort. Door de lichte kromming aan de bovenkant voelen de leuningen bijzonder prettig aan. Ze zorgen voor ondersteuning en geven een gevoel van geborgenheid. In combinatie met andere modellen uit de 118-serie ontstaat rond elke tafel een fraai totaalplaatje dat levendigheid uitstraalt en uitnodigt om gezellig te blijven zitten en ideeën uit te wisselen.
Net als de 118 is ook de 118 F verkrijgbaar in een uitvoering van blank beuken, gebeitst of met hoogglanslak (alleen in combinatie met een beklede zitting of een zitting van gevlochten riet). De zitting is van voorgevormd multiplex, bekleed of bespannen met gevlochten riet.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist