Thonet stoelen

S 160 perfect voor zalen

De Berlijnse ontwerpstudio Delphin Design heeft voor Thonet het nieuwe S 160-stoelprogramma ontworpen voor de projectmarkt. Snelle en gereedschapsloze koppeling en ook eenvoudige stapeling voor plaatsbesparing in het magazijn kenmerken het programma. In rijen opgesteld is de opstelling van de stoelen, met hun klassieke, natuurlijke uitstraling, tegelijkertijd functioneel en esthetisch in de ruimte. Vanwege het duurzame karakter van de stoel en het hoge zitcomfort is de S 160-serie zeer geschikt voor grote ruimtes zoals auditoria.Een bijdrage aan tijd management
Commerciële ruimtes moeten in zeer korte tijd worden ingericht. De S 160 serie kan zeer snel een eenvoudig worden neergezet. Afhankelijk van de uitvoering weegt de stoel tussen de 6,5 en 9,5 kilo, waardoor snelle en veilige opbouw en afbouw in grote ruimtes mogelijk is. De slanke vorm van de stoel zorgt ervoor dat de stoelen zeer efficiënt kunnen worden neergezet, waardoor de ruimte optimaal wordt benut. De versie met armleuningen kan zonder gebruik van gereedschap eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld door de poten over elkaar heen te schuiven. Een eenvoudige opslag vult de serie aan: 22 stoelen kunnen worden gestapeld en op een stapelkar worden verreden.

Ontwerp, materiaal en toepassingen
De S 160-serie is beschikbaar in verschillende varianten: met en zonder armleggers, met en zonder gestoffeerde zittingen. Aangezien de zitkussens in het frame worden verzonken, heeft ook de gestoffeerde variant een lage stapelhoogte. De stoel kan in verschillende zitbreedtes worden geleverd en kan dus aan de wensen van elke ruimte worden aangepast, van beurshallen, evenementenhallen, musea tot kerken en auditoria. De smalste variant is 52 cm breed en biedt zonder de koppelfunctie een hoge mate van mobiliteit, waardoor deze versie zeer geschikt is voor seminar- ruimtes en personeelsrestaurants.

Het vierpoots frame bestaat uit verchroomde buizen en een zitting van multiplex, zeer kenmerkende materialen voor Thonet. Vanaf 2011 volgt een variant met een kunststof garnituur. Aanvullend wordt ook een buitenvariant van de stoel ontwikkeld. Zowel het ontwerp met de multiplex zitting als de kunststof versie, dragen bij aan een goede akoestiek.

Stoelfamilie: serie S 260 en S 360
De S 160 serie is een intelligente uitbreiding van de succesvolle S 260 en S 360 stoel serie voor gebruik in grote ruimtes. "Het was voor ons belangrijk een eenvoudig maar aantrekkelijk ontwerp te maken van de S 160, die over 10 jaar nog steeds tijdloos is", zeggen de ontwerpers Thomas Wagner and Dirk Loff. Tien jaar geleden was Delphin Design verantwoordelijk voor de S 360 stoel serie van Thonet, welke nog steeds geproduceerd wordt en als klassieker te vinden is in vele vergaderzalen, evenementenhallen en seminarruimtes. In 2001 ontving de S 360 stoel een iF Design Award. Met het gepatenteerde koppelsysteem hebben de ontwerpers een oplossing gevonden om stoelen in rijen stabiel aan elkaar te bevestigen door eenvoudigweg de vorm van de armleuningen te gebruiken. Het ontwerp zonder armleuningen wordt aan elkaar gekoppeld door een extra onderdeel te gebruiken. In 2006 volgde een nog slankere versie, de S 260. Deze variant heeft als voordeel, dat zowel de variant met armleggers, als de variant zonder armleggers zonder gereedschap aan elkaar kan worden gekoppeld en per 20 stuks kunnen worden gestapeld. De S 260 is ook beschikbaar als opklapbaar model waardoor hij geschikt is voor kleinere ruimtes.

De S 160, S 260 en S 360 stoel series zijn leverbaar met een aantal nuttige accessoires, zoals schrijfplankjes, plaats- en rijnummers en mobiele stapelkarren.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist