Thonet stalen buizen bureau S 285

Voor mannen en vrouwen

Thonet presenteert met trots, in het kader van de 75ste verjaardag van stalen buizen bureau S 285 van Marcel Breuer, twee bijzondere varianten van deze populaire designklassieker: een vrouwenvariant en een mannenvariant. De lades van beide varianten zijn voorzien van een exclusieve stof of leren bekleding. De dameseditie wordt gekenmerkt door spannende kleuren, terwijl de manneneditie kan worden gekarakteriseerd als eenvoudig, maar elegant. Zelfs na 75 jaar is dit bureau, vanwege het pure, strakke en functionele ontwerp, nog steeds een design icoon. Het bureau is 75 jaar geleden ontworpen tijdens de eerste ontwikkelingsfase van stalen buizen meubilair in de 20- en 30-er jaren.De revolutie van helderheid: de moderne en functionele ontwerpen uit die tijd worden tegenwoordig nog steeds gezien als revolutionaire prestatie. De heldere en eenvoudige vorm gaven de uitdrukking van een nieuwe aanpak weer voor alledaagse cultuur en architectuur. Alle stalen buizen ontwerpen uit die tijd worden gekarakteriseerd door kwaliteiten als transparantie/helderheid, minimalisme en extreme mate van functionaliteit. Dit geldt ook voor de ontwerp esthetica van model S 285 van architect en Bauhaus leraar Marcel Breuer. Het tafelblad en de opslagelementen van gelakt of gebeitst hout vormen een perfect geheel met het frame van stalen buizen. Het frame bestaat uit een doorlopende, gebogen lijn, waarin de houten elementen verzonken zijn.

Twee bijzondere varianten van model S 285 ter ere van het 75-jarig jubileum: de damesvariant wordt geleverd met een wit, offenporig bureaublad en romp. De lades zijn bekleed met slijtvaste stof in felle kleuren zoals oranje, groen en blauw. De manneneditie wordt gekenmerkt door houten elementen met een zwart, offenporig bureaublad en exclusieve leren bekleding in de lades. Beide uitvoeringen zijn in essen fineer.

Gebruik maken van technische genialiteit om het hoogste niveau van comfort te bereiken: het stalen buizen bureau is uitgerust met volledig uitrekbare en zelf sluitende lades. Om de nodige ruimte voor deze nieuwe technische eigenschappen te realiseren, is de verdeling van de lades en het aantal lades aangepast, terwijl niets wordt afgedaan aan de zwevende eenvoud van het ontwerp. Het bureau is leverbaar in een grote versie met drie lades, terwijl de kleinere variant met twee lades is uitgerust. Het basis model met planken is ook aangepast. Dit ontwerp kan nu worden besteld met twee extra lades. Accessoires, zoals een te verschuiven pennenbak in een van de lades of een flexibele leren sous-main, zijn nieuw.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist