Thonet S43 kinderstoel

Design voor de kleintjes

De iconische stalen buisstoel S 43 van Thonet, die sinds jaar en dag overtuigt met zijn minimalistische ontwerp en tijdloze vormentaal, viert in 2021 zijn 90-jarig jubileum met vijf nieuwe kleuren. Als designklassieker staat de sledestoel voor duurzaamheid op heel uiteenlopende gebieden, waaronder als kleine versie voor in de kinderkamer. Thonet presenteert kinderstoel S 43 K in het voorjaar van 2021 in een nieuwe kleurencollectie, samengesteld door designstudio Besau Marguerre uit Hamburg. De vijf nieuwe nuances zijn geïnspireerd op mineralen en edelstenen en zetten kleurrijke accenten, zonder al te kinderachtig of te fel over te komen. De gebruikte beitssoorten zijn bijzonder duurzaam en veilig voor kinderen.

“Thuis is – vooral voor kinderen – een belangrijke plek om je terug te kunnen trekken. Het is het middelpunt van het gezinsleven. Daarom hebben wij natuurlijke kleuraccenten gedefinieerd, die dit karakter nog eens extra onderstrepen”, aldus designer Eva Marguerre. Voor het nieuwe kleurenconcept van kinderstoel S 43 K kozen zij en haar partner Marcel Besau voor krachtige, maar niet schreeuwerige beitskleuren die op zichzelf of gecombineerd een samenhangend beeld creëren, variërend van warm ambergeel en robijnrood tot fluweelzacht koraalagaat en koelere tinten zoals kobaltblauw en smaragdgroen – kleuren die een natuurlijke warmte en rust uitstralen.
 
Al in 1860 begon Thonet met het maken van kindermeubels. De Thonet-brochures uit 1885 laten een hele collectie meubels zien in afmetingen die geschikt zijn voor kinderen. Ook bij het Bauhaus hield men zich uitgebreid bezig met het thema kind, wat resulteerde in de ontwikkeling van meubels speciaal voor kinderen. “Het Bauhaus was meer dan een school. Het was vooral een maatschappelijk relevante levensvisie, die men wilde uitdragen in de samenleving en waarmee men zich wilde omringen – en daar horen natuurlijk ook kinderen bij als de volgende generatie. Ook de kinderstoelen S 43 K passen binnen deze context”, zegt Creative Director Norbert Ruf.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist