Thonet Mart Stam prijs 2010

Winnaar Tiddo de Ruiter

Onlangs is tijdens de feestelijke prijsuitreiking in De Bazel in Amsterdam, de lichte, stapelbare Spanstoel van Tiddo de Ruiter door het publiek gekozen als winnaar van de Thonet Mart Stam prijs 2010. De Thonet Mart Stam prijs is een aanmoedigingsprijs voor ontwerpers, met als doel een vernieuwend stoelontwerp te realiseren voor de project- en de consumentenmarkt. De prijs is een initiatief van Thonet en het tijdschrift de Architect en is dit jaar voor de vierde maal uitgereikt. De prijs, uitgereikt door Philipp Thonet, bestaat uit een bedrag van 5000 euro en de Thonet Mart Stam Award. Verder wordt het winnend ontwerp opgenomen in de Thonet EXP collectie en zal onder begeleiding van Thonet verder worden ontwikkeld.De Spanstoel bestaat uit twee frames, de zijkanten van de stoel, waar de zitting en rugleuning overheen zijn geschoven. Twee houten spanners worden met een hamer op hun plek geklopt. Ze duwen de frames uit elkaar en zetten de rugleuning en de zitting onder spanning. Het publiek verkoos na een nek aan nek race en een hertelling de stoel van Tiddo de Ruiter boven de Sledestoel van Dirk van Berkel, Chair Ply X door Marcel Klever en de Kniq door Stan Wagter.

Ook de jury is gecharmeerd van de stoel: "hij is eenvoudig, zit slim in elkaar en is goed stapelbaar". Wel plaatste de jury een kanttekening bij het gekozen materiaal. Het textiel gaat weliswaar lang mee, maar heeft een uitstraling die misschien te afstandelijk is voor een interieurobject. Tiddo de Ruiter gaf aan dat de zitting en rugleuning van zeer veel soorten materiaal kunnen worden gemaakt zodat de stoel voor elk interieur en toepassing geschikt is. Voordeel van de stoel is ook dat hij relatief eenvoudig te monteren en te demonteren is, waardoor hij gemakkelijk kan worden vervoerd en opgeslagen.

De jury van de Thonet Mart Stam prijs 2010 werd gevormd door Bertjan Pot (Studio Bertjan Pot), Wieki Somers (Studio Wieki Somers), Carlijn Kriekaard (bearandbunny) en jurysecretaris Harm Tilman (hoofdredacteur de Architect).

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Design meubelen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist